For en uke siden gikk historiens første direktesendte partilederdebatt på lufta på britisk fjernsyn.
Partilederne for de tre store partiene Labour, Tory og Liberaldemokratene, møttes torsdag kveld i TV-debatt for andre gang.
I kveld lå presset på partileder David Camerons skuldre etter
.Motstridende resultater
De to første meningsmålingene som var klare etter debatten, viste motstridende resultater. Den første viste at Cameron var vinneren, den andre at Clegg var vinneren.
Meningsmålingene til avisa the Sun viser at Cameron vant med 36 prosent over Clegg med 32 prosent og Brown med 29 prosent.
Meningsmålingene til ITV News viser at Clegg vant med 33 prosent over Brown og Cameron som begge fikk 30 prosent av stemmene.
Til sammen skal partilederne møtes på direktesendt fjernsyn tre ganger før valget i 6. mai.
- Dette er ingen PR-konkurranse
Statsminister Gordon Brown åpnet debatten torsdag med å si at hvis dette skulle være en konkurranse om hvem som er mest populær på TV, ville han ikke være med på det.
- Dette handler om Storbritannias fremtid, ikke om stil og PR. Dersom dette dreier seg om store avgjørelser, god dømmekraft og en bedre fremtid for landet vårt, er jeg deres mann, sa Brown.
David Cameron åpnet sin tale med å si at han kunne tilby en virkelig endring, med røtter i familieverdier og sikkerhet for landet.
Nick Clegg fortsatte med å si at han ville sørge for at Storbritannia skal stå i hjerte av Europa og verden, ikke bare stå på sidelinja og klage.
Clegg danket ut Cameron
Etter forrige ukes sending, har det vært
. David Cameron var ventet å vinne den debatten på en svært enkel måte, men i stedet ble han grundig slått av Clegg. Derfor var presset på Camerons skuldre i kveld.Tema i debatten på torsdag var utenrikspolitikk, med blant annet Afghanistan, Irak og atomvåpen som aktuelle temaer.
, og nå ligger partiet Liberaldemokratene, som alltid har vært i skyggen av de to store, likt med det konservative partiet og foran arbeiderpartiet på meningsmålingene.
Store forventninger til valget
Publikum under de tre sendingene er nøye utvalgt, både ut ifra et representativt utvalg, men også i forhold til oppførsel.
Det skal ikke avbrytes underveis, hverken med buing eller applaus. Noen har imidlertid fått muligheten til å stille forhåndsinnsendte spørsmål.
Økonomien, skatter og offentlige tjenester er ventet å bli hovedtemaene i valgkampen, som den britiske avisa The Times kaller «den tøffeste på en generasjon».
Forventningene til en britisk valgkamp har ikke vært større siden Tony Blair tok makten i 1997, etter 18 års konservativt styre.
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
SE VIDEO: Duket for valgkamp i England