Amerikanerne mener Pence vant debatten

Både amerikanske velgere og medier mener Republikanernes visepresidentkandidat Mike Pence gjorde det best i nattens debatt.

Pence og Kaine

Tim Kaine og Mike Pence etter debatten.

Foto: PAUL J. RICHARDS / Afp

Ifølge CNNs måling mener 48 prosent at Pence vant debatten, mens 42 prosent mener Kaine gjorde en bedre jobb.

Samtidig mener et flertall av de spurte at Kaine var den som forsto sakene som ble diskutert best, og at han var den beste til å forsvare sin sjef, melder NTB.

– Helt fra begynnelsen var Pence mer komfortabel på scenen. Han så i kamera når han svarte. Han var rolig og samlet, og sto i sterk kontrast til den raskttalende og tilsynelatende nervøse Kaine, skriver Washington Post.

– For offensiv

Tim Kaine

PÅ OFFENSIVEN: Tim Kaine gikk hardt ut i debatten.

Foto: PAUL J. RICHARDS / Afp

Umiddelbart etter debatten skrev CNN at det var vanskelig å kåre en vinner. Selv om den republikanske kandidaten Mike Pence tilsynelatende kom best ut av debatten, framsto han som en helt annen kandidat enn Donald Trump, meldte kanalen.

– Noen må ha bedt Kaine om å være på offensiven i debatten. Det funket ikke. Han snakket så raskt og forsøkte å få med så mange angrep mot Trump i hvert eneste svar at det var umulig å få med seg noe, skriver Washington Post videre.

«Pence var mer formell og forsiktig enn sin motstander, og virket frustrert over skuddsalvene fra Kaine», skriver New York Times.

– Parerte Kaine

Mike Pence

BESINNET: Amerikanske medier mener Mike Pence parerte mange av angrepene fra Kaine.

Foto: CHIP SOMODEVILLA / Afp

Flere medier mener Demokratenes kandidat slet med å irettesette Pence for Trumps uttalelser. Huffington Post kaller ham «Magiske Mike som fikk Trump til å forsvinne».

– Debatten sto i sterk kontrast til forrige ukes duell, der en uforutsigbar Trump lot seg lure ut på tynn is av Hillary Clinton, skriver Politico.

– Pence parerte Kaines angrep gjennom hele debatten, og ga et velformulert forsvar av Trumps politikk, som Trump sjeldent har klart å gi selv, skriver nettavisen videre.

Kåret vinner før debatten

Mens mediene ventet til debatten var over med å kåre vinneren, gikk kommunikasjonsavdelingen til Det republikanske partiet på en liten smell da de kåret Pence til vinner allerede halvannen time før debatten startet.

«Det var tydelig enighet om at Mike Pence var debattens klare vinner», skrev partiets nettside, ifølge Washington Post.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt