NRK Meny
Normal

Pence og Kaine kranglet om sjefenes uttalelser

Trumps skatt og Clintons uttalelse om elendige Trump-velgere tok opp mye tid da visepresidentkandidatene møttes til duell i natt.

Trumps skatt og Clintons uttalelse om elendige Trump-velgere tok opp mye tid da visepresidentkandidatene møttes til duell i natt.

Tim Kaine gikk rett i strupen på Trump, og trakk tidlig fram spørsmålet om milliardærens skatt og selvangivelse, i debatten mot Mike Pence.

Donald Trumps skatter ble raskt et tema under debatten – etter at Hillary Clinton anklaget Trump i forrige debatt for trolig ikke å ha betalt skatt i mange år. Siden har New York Times avslørt at Trump kan ha unnlatt å betale skatt i nesten 20 år.

– Donald Trump er en forretningsmann. For 20 år siden var han inne i en vanskelig tid, men vi har et skattesystem som støtter entreprenører. Han brukte det systemet slik det skal brukes, sa Mike Pence.

– Hvordan vet du det? Vi har ikke sett selvangivelsene hans. Han sier han er smart fordi han ikke betaler skatt. Hva sier det om oss andre? At vi er dumme? spurte Tim Kaine.

– Fører du opp alle skattefradragene du har krav på? Det gjør jeg, kontret Pence.

Negativ valgkamp

Kaine fikk etter hvert kritikk fra Pence for å føre en negativ debatt. Lengst gikk kanskje Kaine da han beskyldte Trump for manglende patriotisme fordi han trolig ikke betalte skatt etter 11. september-angrepene i 2001.

– Mens amerikanere vervet seg til tjeneste for landet sitt, var Trump opptatt av hvordan han kunne unngå å betale skatt, sa Kaine.

US-VOTE-DEBATE

Republikanernes visepresidentkandidat Mike Pence.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Pence hevdet på sin side at Clinton har deler av skylden for krisen i Syria og at Russland har blitt sterkere. Han angrep også Clinton for å kalle halvparten av Trumps velgere elendige.

– Hun har beklaget den uttalelsen. Når sa Trump unnskyld for noe som helst? svarte Kaine.

– Fatter ikke at du støtter Trump

Campaign 2016 VP Debate

Demokratenes visepresidentkandidat Tim Kaine.

Foto: Julio Cortez / Ap

Den demokratiske visepresidentkandidaten trakk også fram Trumps uttalelser om kvinner, mexicanere, om president Barack Obamas fødselsattest og en rekke andre saker.

– Jeg kan ikke fatte at Mike Pence kan sitte her og forsvare Donald Trump, sa Tim Kaine gjentatte ganger i debatten.

De to kandidatene var også innom temaer som innvandring, skatt, abort og atomvåpen i debatten.

Donald Trumps skatter ble raskt et tema under debatten – etter at Hillary Clinton anklaget Trump i forrige debatt for trolig ikke å ha betalt skatt i mange år.

Se hele debatten her.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt