Amerikansk politiker trekker seg etter «abortskandale»

Den amerikanske kongressmannen og abortmotstanderen, Tim Murphy, trekker seg etter at det ble kjent at den gifte mannen skal ha bedt sin elskerinne om å ta abort.

Tim Murphy

KALT HYKLER: I tekstmeldinger med sin elskerinne skal kongressmannen og ha avslørt at han ba henne om å ta abort da hun trodde hun var gravid. Tim Murphy har tidligere blitt berømmet for sin motstand mot abort og kamp for gode familieverdier.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

Den republikanske kongressmannen fra delstaten Pennsylvania bekreftet onsdag at han ikke stiller til gjenvalg i Kongressen, og at han trekker seg fra sitt verv 21. oktober.

Bakgrunnen var en avsløring av tekstmeldinger der Murphys elskerinne beskyldte ham for å være en hykler da han skal ha foreslått at hun tok abort,

Senest denne uka stemte Murphy for en lov som vil forby abort etter 20 uker, skriver BBC.

Kongressmannen har tidligere fått ros av den kjente anti-abortgruppa Family Research Council for sin holdning til abort og gode familieverdier.

Avslørt av tekstmeldinger

Skandalen ble avslørt da tekstmeldinger mellom kvinnen han senere innrømmet å ha hatt en affære med, ble offentliggjort av avisa Pittsburgh Post-Gazette.

I tekstmeldingen skal kvinnen har reagert på et antiabortbudskap som ble publisert på kongressmannens facebookside.

Ifølge elskerinnen spredte Murphy sin antiabort-holdning over alt, samtidig som han hadde «null problem med» å be henne ta abort med deres felles barn, da de først trodde kvinnen var gravid.

I en tekstmelding, som skal ha blitt sendt av Murphy, svarte han ifølge avisa at han tok poenget hennes, og at det stort sett ikke var ham, men kontoret som skrev uttalelsene med det sterke anti-abort-budskapet.

Det viste seg senere at kvinnen ikke var gravid likevel.

Murphy og hans kontor har ikke ønsket å gi noen kommentar, skriver CNN.

I sin offisielle uttalelse skriver Murphy at han og familien de neste ukene skal jobbe seg gjennom deres «personlige vanskeligheter» og at de håper å lege sårene.

SISTE NYTT

Siste nytt