Hopp til innhold

Alvorlig bussulykke øst i Frankrike

– Minst to mennesker omkom, og 13 ble alvorlig skadd i en bussulykke øst i Frankrike i formiddag, opplyser en talsmann for de lokale myndighetene.

Polsk buss veltet i Frankrike

Den polske bussen veltet og ble liggende utenfor kjørebanen etter ulykken.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Bussen er polsk og ulykken skjedde på motorveien A36 ved byen Mulhouse som ligger i grenseområdet mellom Frankrike, Sveits og Tyskland. Motorveien forbinder Frankrike og Sveits.

– To er bekreftet omkommet, sier Alain Perret, representant for myndighetene i Haut-Rhin. En talsmann for redningstjenesten sier at tilstanden til 13 av de 40 skadde er alvorlig.

Bussen har kjørt ut av motorveien og ligger på siden i en grøft.

Passasjerer har fortalt en polsk TV-stasjon at sjåføren trolig oppdaget en avkjørsel for seint, og foretok en kraftig sving som førte til ulykken.

Myndighetene vil foreløpig ikke si noe om årsaken.

Politiet har innbrakt bussjåføren og har tatt blodprøve av ham med sikte på å finne ut om han var påvirket. Den første prøven var negativ.

Det er den polske reisearrangøren Sindbad som eier bussen, men den var utleid til selskapet Albatros som arrangerer turer til en rekke franske byer. Ruten starter i Slubice i Polen.

Ifølge Sindbad var det 65 passasjerer og tre av selskapets ansatte i bussen da ulykken skjedde.

En av passasjerene sier at redningsmannskaper kom raskt til stedet, og at den medisinske hjelpen passasjerene fikk var overveldende.

Rundt 150 redningsmannskaper rykket ut til ulykkesstedet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt