Alle i sikkerhet etter gruveeksplosjon i Sverige

Alle de 25 personene som befant seg i Kristinebergsgruven i Lycksele i Sverige etter en eksplosjon skal være i sikkerhet.

Kristinebergsgruven

INNESTENGT: 25 personer skal ha befunnet seg i Kristinebergsgruven ved Lycksele i Sverige da ulykke skjedde i dag.

Foto: Erland Segerstedt / NTB scanpix

Det var ved 13-tiden lørdag at alarmen gikk ved Kristinebergsgruven i Lycksele nord i Sverige. 25 personer befant seg 1200 meter under bakken da en eksplosjon skal ha forårsaket kraftig røykutvikling.

To personer skal på grunn av kraftig røyk ikke ha kommet seg inn i redningskammeret, og det kom meldinger om at den ene personen var skadd.

Ved 15-tiden informerte Gunnar Jonsson ved redningstjenesten at samtlige av arbeiderne var lokalisert og at de befant seg i sikkerhet.

– Vi har lokalisert alle, så dette har en lykkelig slutt og det kjennes bra, sier Jonsson ifølge den svenske avisa Expressen.

Tykk røyk

Det skal ha vært krevende for redningsmannskaper å orientere seg nede i gruvene på grunn av tykk røyk.

– Problemet er hvordan røyken ligger. Den har blokkert en del av gruven og det er vanskelig å se hvordan det ser ut rundt personene som ikke er i redningskammeret.

Arbeidet med å få de 25 personene opp fra gruven er nå i gang.

Brann i lastebil

Bakgrunnen for ulykken dreide seg om en lastebilbrann. Det kom også meldinger om et stort smell og kraftig røykutvikling.

To personer skal ikke ha kommet seg til redningskammeret, men gruveselskapet var ifølge avisa Västerbottens-Kuriren i kontakt med de to personene, og fikk beskjed om at de hadde det bra.

Det ble også meldt at en av disse to personene var skadd, men det er ikke klart om dette stemmer.

Redningstjeneste og ambulansehelikopter var kjapt på stedet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt