Politimann ikke eksponert for Novitsjok

En politibetjent ble i går innlagt på sykehus i England etter mistanke om at han hadde blitt forgiftet av nervegiften Novitsjok, ifølge Salisbury Journal. Han skal nå være friskmeldt.

Nervegift i Salisbury

FARLIG: Nervegiften antas å være en av de mest dødelige nervegifter som finnes. Bildet er ikke tatt i sammenheng med kveldens innleggelse.

Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

Sykehuset Swindon's Great Western stengte sykehuset for andre pasienter da det var fryktet at politimannen hadde fått i seg nervegiften.

Ingen pasienter fikk forlate sykehuset, og det ble heller ikke tatt imot nye.

Ansatte med smittevernsdrakter skal ha blitt observert ved en inngang på baksiden av sykehusets akuttmottak, ifølge Salisbury Journal.

Sykehuset åpnet igjen for normal drift sent i går kveld.

Par alvorlig syke

Forrige lørdag ble en kvinne og en mann i 40-årene innlagt på sykehus etter å ha fått i seg det som britisk politi tror er den svært farlige nervegiften Novitsjok.

Tilstanden er fortsatt alvorlig for paret, ifølge NTB.

Leter etter beholder

Politiet i England har en teori om at paret ble forgiftet etter å ha blitt eksponert giften etter å ha kommet over en liten beholder med giften.

Beholderen skal ha blitt kastet etter nervegiftangrepet mot den tidligere russiske Sergej Skripal og datteren Julia i Salisbury i mars.

Over 100 politifolk jobber med å finne beholderen, som så langt ikke er funnet.

Myndighetene er nødt til å ta jord- og vegetasjonsprøver på steder hvor det mistenkes at giften kan befinne seg, og så analysere disse, ifølge NTB.

SISTE NYTT

Siste nytt