Hopp til innhold

Al Shabaab truer med angrep mot Oxford Street

Den somaliske terrororganisasjonen Al Shabaab truer i en ny video en av verdens travleste handlegater, Oxford Street, i London og flere kjøpesentre i USA.

Oxford street

Den travle handlegate Oxford Street i London trues nå med terror.

Foto: NEIL HALL / Reuters

I den nye videoen oppfordrer de islamistiske terroristene sine sympatisører i Storbritannia om å utføre terroraksjoner spesielt mot den travle handlegaten midt i London sentrum.

Metropolitan Police sier til Sky News at de kjenner til trusselen og undersøker nå videoen.

Kjøpesentre i USA og Canada

Tidligere i dag ble den amerikanske kjøpesenter-kjeden Mall of America nevnt som et terrormål at den somaliske terrororganisasjonen. Amerikanske myndigheter tar trusselen på alvor og ber folk være ekstra forsiktige når de besøker kjeden som holder til i Bloomington, mellom tvillingbyene Minneapolis og Saint Paul.

Også Nord-Amerikas største kjøpesenter i Edmonton, Canada ble nevnt som et mulig terrormål i den nye propaganda-videoen fra terrorgruppa med tette bånd til Al Qaida.

– Ny trend

Al Shabaab har tidligere angrepet kjøpesenteret Westgate i Nairobi i Kenya i 2013. Der mistet 67 mennesker livet. Men de har aldri gjennomført noen terroraksjoner utenfor Afrika.

– Disse nye uttalelsene viser en ny trend de vi se terrorgrupper som Al-Shabaab og IS oppfordrer sympatisører i andre land til å utføre terrorhandlinger i deres navn, sier Jen Johnson, som er minister for sikkerhetsspørsmål i USA.