Flere av dem har barn med sykdommer som kan lindres ved hjelp av cannabisprodukter, noe som fortsatt er ulovlig i de fleste delstatene.
Jeff Decker og kona Carly Tangney-Decker har ikke tid til å vente på at forslaget om å legalisere marihuana til medisinsk bruk skal gå gjennom i New York.
De tar med seg datteren Mabel og flytter til Colorado i løpet av uka. Åtte måneder gamle Mabel lider av en genetisk betinget epilepsivariant, og foreldrene håper cannabisproduktene som selges i Colorado kan hjelpe.
– Mange mener at marihuana er et inngangsdop. Vel, folk i vår situasjon ser mer på det som en utvei som kan ta oss vekk fra alle de andre medisinene, sier Tangney-Decker til nyhetsbyrået AP.
Les:
Les:
– Toppen av isfjellet
Det var stor pågang da marihuanaforhandlerne i Colorado åpnet for alle første nyttårsdag.
Foto: Theo Stroomer / AfpDe er ikke alene om å flytte til Colorado, som åpnet for salg av marihuana til privat bruk 1. januar.
Ifølge britiske Telegraph har rundt 100 familier allerede flyttet til Colorado på grunn av legaliseringen, mens 170 familier står på venteliste. Flere av dem kaller seg medisinske flyktninger.
– Disse familiene er desperate. De har prøvd alle medisinene, og ingenting har fungert. Dette er siste mulighet, sier patolog Margaret Gedde til Colorado Springs Gazette.
Flere av familiene som har flyttet til Colorado med syke barn, mange av dem med epilepsirelaterte sykdommer, har meldt om langt færre anfall etter at barna har fått medisiner basert på cannabisoljen cannabidiol.
– Dette er bare toppen av isfjellet. Folk vil fortsette å komme fordi det fungerer. Pasienter opplever en reduksjon på mellom 50 og 90 prosent i antall anfall, uten noen bivirkninger. Det er forbløffende, sier Gedde.
Les også:
Les også:
Behandles med cannabisolje
Marihuanautsalg i Colorado.
Foto: Brennan Linsley / ApCannabidiol-behandlingen fikk mye oppmerksomhet i 2012, da foreldrene til fem år gamle Charlotte Figi bestemte seg for å prøve cannabis som siste utvei.
Femåringen har Dravets syndrom, en genetisk betinget epilepsivariant som førte til 300 anfall i uka og to hjertestanser.
Etter å ha blitt behandlet med cannabidiol er anfallene redusert til høyst en gang i uka, og femåringen kan nå danse, stå på ski og male.
Solskinnshistorien har ført til en enorm pågang hos produsenten av cannabisoljen, som ikke klarer å produsere nok til alle som vil ha.
Flere liknende historier har ført til økt press på myndighetene i andre delstater, og i New York har guvernør Andrew Cuomo gått inn for å legalisere marihuana til medisinsk bruk.
Delstaten vil likevel ha restriksjoner som gjør det ulovlig å dyrke marihuana, og å importere spesialplanter fra andre delstater.
Over hundre anfall hver dag
Dermed kommer ikke cannabidiol-produktet fra Colorado frem til familier som Missy Miller og sønnen Oliver (14).
Miller sier til Reuters at sønnen har en skade i hjernestammen. Han er blind, trenger hjelp til å spise og stå oppreist, og har over hundre anfall hver dag.
– Oliver har en rekke helseproblemer, og vi har klart å takle mange av dem. Det vi ikke har kontroll over, er alle anfallene. De stjeler ham fra oss, sier Miller til Reuters.
Missy Miller med sønnen Oliver.
Foto: MIKE SEGAR / ReutersForeløpig er det bare Colorado, og snart Washington, som tillater salg av marihuana over disk uten legeerklæring.
Myndighetene i Colorado kunngjorde nylig at de vil bruke sju millioner dollar på å forske på hvorvidt barn har godt av å bli behandlet med cannabisprodukter, eller om det kan føre til skadelige bivirkninger på lang sikt.
Flere eksperter mener dokumentasjonsgrunnlaget er for tynt, og etterlyser mer forskning før man konkluderer med at cannabisprodukter er en trygg medisin.
Les: