«Hjernen» bak drapet på israelske tenåringer dømt

Palestineren som var tiltalt for å ha stått bak kidnappingen og drapet av de tre israelske tenåringene i sommer ble i dag dømt til tre ganger livstid, 75 års fengsel.

Tre israelske tenåringer funnet døde: Naftali Fraenkel (16), Gil-Ad Shaer (16) og Eyal Yifrah (19)

De tre israelske tenåringene Naftali Fraenkel (16), Gil-Ad Shaer (16) og Eyal Yifrah (19) ble funnet døde på Vestbredden i fjor sommer. Nå er deres drapsmann dømt til tre ganger livstid.

Foto: HANDOUT / Reuters

Kidnappingen og drapet av tenåringen utløste et voldsomt raseri og var den direkte forløperen til den 50 dager lange Gaza-krigen i sommer.

– Kaldblodige og forferdelige drap

Hossam Qawasme ble også dømt til å betale 250.000 shekel, tilsvarende rundt 480.000 kroner, i oppreisning til hver av de tre ofrenes familier av militærdomstolen Ofer nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden.

Qawasme var tiltalt for å ha organisert og finansiert bortføringen av de israelske tenåringene 12. juni i fjor.

– Tiltalte er dømt for de mest alvorlige lovbruddene, det kaldblodige og forferdelige drapet på tre unge mennesker som var på vei hjem til familiene sine, heter det i rettsdokumentene.

– Som et resultat av handlingene vil tiltalte sone tre livstidsdommer. Han vil bli fjernet fra samfunnet og tilbringe resten av livet sitt i fengsel, står det videre.

Utløste krigen

De to andre som Israel mener var med på drapene, Amer Abu Eisha og Marwan Qawasme, ble begge skutt og drept i en skuddutveksling med den israelske hæren i Hebron på Vestbredden i september i fjor.

Israelske myndigheter beskyldte Hamas for å ha stått bak drapene, men selv om den islamistiske organisasjonen hyllet drapene, skal de tre ha handlet på egen hånd.

Like etter kidnapping og drapet på de tre unge israelerne ble minst fem palestinere kidnappet og drept. Før det hele kulminerte med Gaza-krigen der nesten 2200 palestinere og 73 israelere mistet livet.

SISTE NYTT

Siste nytt