Hopp til innhold

Israel sprengte husene til mistenkte i Hebron

Israelske styrker har sprengt husene til to menn de mistenker sto bak kidnapping og drap på tre studenter.

ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT-KIDNAPPING-DEMOLITION

Ett av husene som ble angrepet på Vestbredden.

Foto: HAZEM BADER / Afp

Den israelske hæren sprengte natt til tirsdag husene til to personer som mistenkes stå bak kidnappingen av og drapene på tre unge israelere, ifølge øyenvitner.

Boligene til Hamas-medlemmene Marwan Qawasmeh og Amer Abu Aisheh i byen Hebron på Vestbredden be sprengt, opplyser øyenvitner til AFP.

Det israelske forsvaret har også gjennomført luftangrep mot mål på Gazastripen natt til tirsdag, melder avisen Haaretz. Totalt skal det være snakk om 34 mål, og fire personer skal være lettere skadd i angrepene.

Som svar på dette har det blitt skutt minst en rakett fra Gazastripen inn i Israel, ifølge avisen. Så langt er ingen fysisk skadd i disse angrepene, men en kvinne ble behandlet for sjokkskader.

– De ble drept med kaldt blod

Mandag ble likene av tre israelske tenåringer funnet på Vestbredden. De tre ble meldt savnet i 12 juni.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener Hamas drepte tre israelske bosettere i alderen 16 til 19 år «med kaldt blod».

– De ble bortført og drept med kaldt blod av dyr forkledd som mennesker. Hamas er ansvarlig og Hamas kommer til å betale, sa statsministeren mandag kveld.

Israelske myndigheter har tidligere beskyldt Hamas for å stå bak bortføringen av guttene, noe Hamas har avfeid.

Obama ber om samarbeid

I en pressemelding fra det hvite hus ber USAs president Barack Obama om samarbeid for å finne ut hvem som står bak drapene, som han fordømmer på det sterkeste.

– Fra starten av har jeg tilbudt vår fulle støtte til Israel og de ​​palestinske selvstyremyndighetene for å finne gjerningsmennene og bringe dem for retten. Jeg oppfordrer Israel og de ​​palestinske selvstyremyndighetene til å fortsette å arbeide sammen i dette arbeidet. Jeg oppfordrer alle parter til å avstå fra handlinger som ytterligere kan destabilisere situasjonen.

Tenåring drept i flyktningleir

En palestinsk tenåring skal også ha blitt skutt og drept av israelske soldater på Vestbredden natt til tirsdag, opplyser kilder til AFP.

18-åringen ble skutt i flyktningleiren i Jenin, ifølge palestinske kilder. Hendelsen skal ikke ha noen sammenheng med drapene på tre unge israelere, som har skapt stor spenning i området.

SISTE NYTT

Siste nytt

Utenriksminister i USA, Anthony Blinken, i Oslo 1. juni 2023.

Blinken til NRK om Ukraina-varsling: – Eg skulle ønske vi tok feil

Fleire månader før Russland gjekk til full krig mot Ukraina, visste Antony Blinken at noko kom til å skje. I eit eksklusivt intervju fortel han om tida før det small.