NRK Meny
Normal

«Blondinegjeng» arrestert i Brasil

Tre medlemmer av den såkalte «Blondinegjengen» har blitt arrestert for å ha kidnappet og ranet over 54 kvinner i byene Rio de Janeiro og São Paulo i Brasil.

Blondinegjengen arrestert i Brasil

En gruppe kvinner beskrevet som «blonde, tospråklige og velutdannede» har herjet kjøpesentrene i byene Rio de Janeiro og São Paulo.

Foto: Sao Paolo-politiet

Lørdag klarte politiet å pågripe tre av medlemmene i en av Brasils mest aktive kidnappingsgjenger.

I løpet av de siste fire årene skal en gruppe kvinner beskrevet som blonde, tospråklige og velutdannede, ha stått bak mer enn 50 ran utført på parkeringsplasser foran kjøpesentre og supermarkeder.

De fulgte sine ofre ut på parkeringsplassen, tvang dem til på sette seg inn i bilen og fratok dem kredittkort og kontanter.

Deretter kjørte to av kvinnene rundt i byen sammen med offeret, mens de andre tømte bankkontoen. Ofrene ble deretter sluppet av på samme sted som hun ble kidnappet, skriver theregister.co.uk

– Kaller seg selv Bonnie and Clyde

Gruppen som har blitt døpt «Blondinegjengen» av brasilianske medier, er ledet av ekteparet Wagner de Oliveira Gonçalves og Monique Awoki Casiota.

Ifølge etterforskerne liker ekteparet å sammenligne seg selv med den notoriske forbryterparet Bonnie and Clyde, skriver theregister.co.uk.

– De begynte først med innbrudd i leiligheter, men utviklet seg fort til å kidnappe kvinner, sier Jorge Carlos Carrasco i São Paulo-politiet til nyhetsbyrået AFP.

– Profesjonelle kriminelle

Gonçalves, Casiota samt et tredje medlem av gruppen ble pågrepet mens de forsøkte å rømme fra byen.

Politiet sier at de har klart å identifisere alle de seks kvinnelige medlemmene av gruppen, basert på vitneutsagn fra ofrene.

– De tilhører uten tvil en av hovedgjengene når det kommer til slike hurtige kidnappinger i byen, sier Carrasco.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt