NRK Meny
Normal

100.000 kan ha omkommet i Burma

USAs øverste diplomat i Burma sier ny informasjon tyder på at over 100.000 mennesker kan ha mistet livet i syklonen i landet.

Syklonen i Burma
Foto: HO / Reuters

– Opplysningene vi har mottatt, tyder på at det kan være over 100.000 døde i deltaområdet, sier Shari Villarosa, charge d’affaires ved USAs ambassade i Burma.

Syklonen Nargis slo inn over landet sist helg og har ført til store skader for befolkningen.

Bevilget penger til ofrene

Fem dager etter og militærregimet nekter fortsatt internasjonale hjelpearbeidere å reise inn i landet. I dag forsøker norske organisasjoner å samle inn penger til syklonofrene.

LES MER HER: Samler inn penger til syklonofrene

FNs nødhjelpskoordinator John Holmes advarer om at Burma står overfor en omfattende katastrofe og legger til at tallet på omkomne trolig vil bli høyere enn det som hittil er bekreftet. FN bevilget onsdag 50 millioner kroner fra sitt nødhjelpsfond til syklonofrene.

Barn hardt rammet

Barna er hardt rammet av syklonen
Foto: STR / REUTERS

Døde mennesker driver med strømmen i elvene i Burma, mens overlevende etter syklonen Nargis sitter apatiske i sine landsbyer. Mange av de overlevende har gitt opp å lete etter barna sine.

Den internasjonale hjelpeorganisasjonen Redd Barna mener rundt fire av ti av de døde og savnede er barn.

– Rundt 40 prosent av menneskene som lever i de verst rammede områdene, er barn under 18 år. Derfor må vi regne med at en like stor andel av dem som er omkommet eller ikke er kommet til rette, også er barn, sier lederen for Redd Barna i Burma, Andrew Kirkwood.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt