Hopp til innhold

Samler inn penger til syklonofrene

De største humanitære organisasjonene i Norge går sammen for å samle inn penger til syklonofrene i Burma. Nå henvender de seg til publikum.

Humanitære organisasjoner i Norge

Fra venstre generalsekretær i Norsk Folkehjelp,Petter Eide, Elisabeth Rasmusson, generalsekretær Flyktninghjelpen, Ann-Margrit Austenå, assisterende generalsekretær Norges Røde Kors, Marte Gerhardsen, generalsekretær i CARE, Anne Kristin Sydnes, utenlandssjef ,Kirkens Nødhjelp, og Gro Brækken generalsekretær Redd Barna.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Redd Barna , CARE , Røde Kors , Flyktninghjelpen , Norsk Folkehjelp og Kirkens Nødhjelp ber nå folk om å hjelpe syklonofrene.

– Hjelpebehovene er enorme. Derfor ber vi folk om å gi penger slik at vi kan yte hjelp til de som har mistet alt. Så mange som 60.000 mennesker kan ha mistet livet, og rundt 1 million er husløse, sier generalsekretærene for de seks organisasjonene i en pressemelding.

Henvender seg til publikum

Organisasjonene vil i første omgang yte livreddende nødhjelp til de overlevende og forhindre spredning av epidemier. Pengene vil i første omgang gå til akutt nødhjelp slik som medisiner, presenninger, rent vann, mat, kokesett og myggnett.

Myndighetene i Burma har foreløpig gitt grønt lys for å få inn hjelpesendinger. De seks organisasjonene krever også at utenlandske hjelpearbeidere får tilgang.

LES OGSÅ: Desperate etter å hjelpe

Organisasjonene opplyser at folk som ønsker å gi penger, kan gjøre det til kontonummer 8200 06 08331 eller ringe givertelefon 820 44 003.

SISTE NYTT

Siste nytt