– Uganda trekker ikke ut styrker

Ugandas myndigheter legger skylden for bombeangrepet i Kampala på Al Shabaab-militsen, som vil ha ugandiske fredsbevarende styrker ut av landet.

Ugandiske politifolk kommer til åstedet for den ene bombingen

Disse ugandiske politifolkene var mandag på åstedet for den ene bombingen søndag kveld. I alt mistet 64 mennesker livet i to bomeangrep, og 71 ble skadet.

Foto: Ronald Kabuubi / Reuters

– Disse folkene er feiginger. Folk fra Uganda er ikke feiginger, og vi kommer ikke til å stikke fra Mogadishu bare på grunn av denne feige handlingen, sier viseutenriksminister Okello Oryem til nyhetsbyrået AFP mandag.

Myndighetene vil dermed ikke bøye av for den islamistiske Al Shabaab-militsen, som de mener står bak bombeangrepene i hovedstaden Kampala søndag kveld.

64 mennesker ble drept og 71 skadd i to ulike bombeangrep rettet mot fotballfans som så VM-finalen.

LES OGSÅ: Uganda: Kan ha vært selvmordsangrep
LES OGSÅ: Uganda: 64 drept i eksplosjoner

(Saken fortsetter under bildet)

Styrker fra Den afrikanske union i Mogadishu

Styrker fra Den afrikanske union har kjempet harde kamper med Al Shabaab-militsen i Mogadishu. Ugandiske myndigheter kobler terrorangrepet i Ugandas hovedstad Kampala søndag kveld med militsen, og deres kamp for å få den fredsbevarende styrken ut av Somalia.

Foto: MUSTAFA ABDI / Afp

– Barbarisk og feigt

Ugandas president, Yoweri Museveni, besøkte mandag Kyadondo Rugby Club, hvor 49 personer ble drept.

Museveni fordømmet angrepet som barbarisk og feigt, ifølge den ugandiske nettavisen New Vision.

Myndighetene vil forfølge terroristene og stille dem til ansvar for det de har gjort, sier presidenten.

Han var også på restauranten Ethiopian Village, det andre stedet hvor en bombe gikk av. I løpet av dagen vil han besøke de skadde på Mulago-sykehuset.

Fredsbevarende styrke

PR-offiser Bahoku Baridgye

To soldater fra det ugandiske styrkebidraget til Den afrikanske unions fredsbevarende styrke i Somalia ble drept i kamper med Al Shabaab-styrker den 3. juli 2010, opplyste presseoffiser Bahoku Baridgye om samme dag.

Foto: MUSTAFA ABDI / Afp

Uganda og Burundi er de eneste afrikanske landene som bidrar med styrker til Den fredsbevarende styrken i Somalia, som er i regi av Den afrikanske union.

Al Shabaab kontrollerer rundt 80 prosent av Somalia. Militsen oppfordret i forrige uke somaliere til å intensivere den hellige krigen mot de fredsbevarende styrkene.

LES OGSÅ: Al Shabaab: Islamistene i Somalia

Styrkene skal beskytte den sårbare overgangsregjeringen i det krigsherjede landet, men Al Shabaab gir dem skylden for at sivile blir drept i hovedstaden Mogadishu.

LES OGSÅ: Milits angrep fredsstyrke i Somalia

En gruppe land i regionen har lovet å sende 2000 flere soldater til Somalia innen september i år. Med denne forsterkningen vil AU-styrken være på 8100 soldater.

SISTE NYTT

Siste nytt