Hopp til innhold

Maratonløper Janicke: – Jeg trodde først det var en salutt

Norske Janicke Ekelberg fra Ski hadde akkurat fullført maratonløpet, og var på vei til hotellet da hun hørte to kraftige smell.

Video fra målområdet da det smalt.

SE VIDEO: To bomber eksploderte kun få minutter etter at Janicke Ekelberg passerte målstreken i Boston maraton.

– Jeg trodde først det var en salutt, men så så jeg at det strømmet utrykningskjøretøy til, brannbiler, ambulanser, forteller Ekleberg til NRK.

Janicke Ekelberg

– Det er veldig skremmende, og jeg er veldig takknemlig over tilfeldigheten som gjorde at jeg ikke var der da det skjedde, men jeg tenker på de som er der nå, sier Ekelberg.

Foto: bloggen Lettbeint / Privat

– Da skjønte vi at det ikke var som det skulle, legger hun til.

Ekelberg hadde så vidt rukket å hente alle tingene sine og fått på seg noen klær da det smalt rundt en kilometer unna der nordmannen befant seg.

– Det er veldig skremmende, og jeg er veldig takknemlig over tilfeldigheten som gjorde at jeg ikke var der da det skjedde, men jeg tenker på de som er der nå, sier Ekelberg.

– Forferdelig trist

Hun sier hun kjente at det ristet kraftig, men at verken hun eller folk rundt henne fikk øye på røyk eller annet da de kikket etter lyden.

– Nå sitter vi på hotellet og prøver å få oversikt. Jeg kunne ha vært der rett før, men det tenker jeg ikke så mye på.

Det er sjette gang Ski-jenta løper maraton. I alt 30 nordmenn var ifølge arrangørene påmeldt Boston maraton.

– Dette er forferdelig trist for arrangementet. De har organisert maraton 117. ganger tidligere under ulike typer trusler. Mange mennesker er involvert og det er velorganisert, men man kan ikke garantere seg totalt heller, sier hun.

– På vei til hotellet

Terje Lyngstad er en annen nordmann som deltok i maratonløpet. Han var på vei fra målområdet til hotellet sitt da det smalt, og han hørte ikke bombene. Han fikk først vite hva som var skjedd da han kom tilbake til hotellet.

Han forteller i et intervju med NRK at det er temmelig kaotisk i sentrum av Boston nå i kveld, og at det faktisk er mye folk ute. Det er mange som er usikre på hva som skjer, det er mange politibiler, brannbiler og ambulanser i gatene.

Han forteller at flere maratondeltakere som skulle reise med fly hjem i kveld, ikke vet hva de skal gjøre.

– Vi må bare lytte til det myndighetene sier og så forholde oss til det, sier Terje Lyngstad i intervjuet.
SISTE NYTT

Siste nytt

OSIRIS-REx har vært 7 år i verdensrommet, og er nå tilbake på jorda.

Historisk Nasa-landing kan gi svar på livets opp­rinnelse

Prøver fra romsonden Osiris-Rex har akkurat landet i ørkenen i Utah. Nasa håper prøvene kan fortelle oss hvordan livet på jorda begynte.

Marko havnet i leirskredet: – Bilen bare fløy

Marko Mijatovic var på vei hjem da han svingte inn på E6. I det stummende mørket var det en avgrunn der veien skulle vært.