NRK Meny
Normal

– Skjøt sultoffer og stjal mat

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Minst ti personer ble drept da en væpnet bande brøt seg inn i en flytningeleir i Somalia for å stjele mat fra sultoffer, sier øyenvitne.

– Fem personer døde på stedet etter at banden åpnet ild for å plyndre nødhjelpsenteret for mat, sier sjåføren Abdikadir Mohamed til nyhetsbyrået AFP.

– Minst ti personer døde og 15 andre ble skadd, sier Aden Kusow, som selv er flyktning i leiren.

– Syv av dem døde i leiren. Tre andre døde på utsiden etter at de hadde flyktet. De fleste av de døde, er flyktninger, sier han.

Stjal maten

Ifølge Mohamed ble det fullstendig kaos da skytingen begynte.

– Alle løp for å finne dekning etter at sikkerhetsstyrkene som eskorterte matleveransen, besvarte ilden. Maten ble stjålet, legger han til.

Ifølge Ali Isa, en lokal nødhjelpskoordinator, sier FN hadde hentet inn 300 tonn mat til Badado-leiren som er satt opp av Somalias regjering.

Det er ikke klart hvem som står bak angrepet, men Somalias al-Qaida-inspirerte opprørere al-Shabaab har prøvd å velte regjeringen. De har også nektet nødhjelp til flere områder som er under deres kontroll.

Hungersnød

Onsdag meldte FN at sultkatastrofen har spredt seg til tre nye regioner i Somalia. Dermed er i alt fem regioner rammet av hungersnød.

Ifølge en offisiell erklæring dør to voksne eller fire barn per 10.000 mennesker av sult hver dag. Over 30 prosent av befolkningen lider av akutt underernæring.

FN erklærte sultkatastrofe på grunn av langvarig tørke på Afrikas Horn i forrige måned.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt