NRK Meny
Normal

– Selvmordsaksjon i Donetsk

I løpet av natten skal en selvmordsbomber ha angrepet en militær kontrollpost i Donetsk-regionen.

Ukrainske tropper ved byen Konstantinovka

KAMPER: Ukrainske tropper sett ved Konstantinovka øst i Ukraina. Kampene mellom prorussiske separatister og det ukrainske militæret fortsetter.

Foto: GLEB GARANICH / Reuters

Det sier en talsperson for det ukrainske forsvaret til TV-stasjonen 112, skriver Reuters.

– En selvmordsbomber angrep en kontrollpost med en buss fylt med eksplosiver, sa talspersonen om angrepet.

Det er så langt ikke meldt om drepte i angrepet som skal ha skjedd natt til tirsdag. Talspersonen for forsvaret sier videre at antiterroroperasjonen mot de prorussiske separatistene fortsetter.

Kontroll over flyplassen

Gjennom hele mandagen ble det meldt om sammenstøt mellom prorussiske separatister og det ukrainske forsvaret i Donetsk. Tre sivile mistet livet som følge av disse sammenstøtene.

Området har vært kontrollert av separatistene, men Ukraina har vært klare på at de ønsker å vinne tilbake området. Myndighetene sier de nå har tatt kontroll over flyplassen i Donetsk, men situasjonen er uoversiktlig.

Sammenstøt ved jernbanestasjon

Mandag ble det meldt om eksplosjoner ved togstasjonen i Donetsk. De lokale myndighetene ba folk om å holde seg innendørs og det ble også meldt at sivile flyktet fra området.

Kampene skjedde samtidig som at internasjonale observatører forsøkte å ta seg frem til stedet hvor MH17 ble skutt ned. Donetsk by ligger bare omtrent 55 kilometer unna stedet for flyet krasjet. Separatister forsøkte å forhandle frem sikkerhet på åstedet mot en våpenhvile, noe som ble avvist av ukrainske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under bildet

Opprydningsarbeid etter flystyrten ved Donetsk

OMFATTENDE ARBEID: Oppryddingsarbeidet på krasjstedet pågår. 298 mennesker mistet livet da flyet ble skutt ned.

Foto: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Likevel ble det i går kveld klart at president Petro Porosjenko beordret en våpenhvile innen en 40 kilometer radius rundt åstedet. Separatistene har også kunngjort en våpenhvile ti kilometer rundt åstedet, slik at internasjonale granskere kan gjøre sin jobb.

Svarte bokser overlevert

Det er gått fem dager siden MH17 ble skutt ned over Ukraina. Siden da har det vært mange sprikende meldinger om hva som har foregått på åstedet. Området har vært kontrollert av prorussiske separatister og det ble tidligere meldt om at de hadde fjernet flyets svarte bokser. Dette ble avvist, men frem til i går kveld hersket det full forvirring om hvor boksene befant seg.

I går kveld ble disse svarte boksene overlevert til oberst Mohamed Sakri fra Malaysias nasjonale sikkerhetsråd. Håpet er at disse kan bidra til å kaste nytt lys over hva som skjedde da flyet med 298 mennesker om bord ble skutt ned.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt