NRK Meny
Normal

– Han sa ofte at det var farlig å fly

Piloten Gary Stockdale (51) var én av sju amerikanere som mistet livet da et lastefly gikk i bakken etter take-off i Afghanistan.

Et fraktfly med flere personer om bord styret rett foran øynene på en bilist i Bagram, Afghanistan.

SE VIDEO: Her går lasteflyet rett i bakken etter take-off. Sju personer mistet livet i det fatale krasjet.

Gary Stockdale

Pilot Gary Stockdale fra Michigan ble 51 år gammel.

Foto: Uncredited / Ap

Å bygge modellfly, samt å jobbe som pilot på ekte, var Gary Stockdales store lidenskap. Men etter over 30 års erfaring som flyger, sa det stopp.

– Han sa ofte at det var farlig å fly, sier broren hans Glenn Stockdale.

– Broren min spøkte ofte og sa: «Enten så dør jeg i en bilulykke, eller så dør jeg i en ball av flammer om bord i et fly», forteller Glenn Stockdale til nyhetsbyrået AP.

Video av ulykken

Ulykken skjedde på Bagram-basen like utenfor Kabul mandag. Lasteflyet av typen Boeing 747-400 jumbojet deiset i bakken like etter avgang.

Flyet tilhørte det amerikanske selskapet National Air Cargo og var leid inn av det amerikanske forsvaret og skulle frakte biler og annen last.

Tirsdag kveld dukket det opp en video som viste sterke bilder fra ulykken.

I starten av videoen kan man se at flyet tar av på tilsynelatende vanlig måte, før det begynner å gå veldig galt. Flyet mister oppdriften og krasjer i bakken i løpet av sekunder.

Senere ser man sjokkerte øyenvitner som stopper bilene sine. Hjelpesløse står de og ser på flammehavet som er få meter unna.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rinku Summan

Piloten Rinku Summan omkom i flykrasjet 29. april.

Foto: Uncredited / Ap

Ofrene identifisert

Cargo Plane Crash-Afghanistan Michael Sheets

Michael Sheets er blant de omkomne i flyulykken i Afghanistan.

Foto: Uncredited / Ap

Alle de døde er nå identifisert. Seks av ofrene var fra Michigan og den syvende personen fra Kentucky, bekreftet visedirektør i National Air Cargo, Shirley Kaufman.

Det var Brad Hasler, Jeremy Lipka, Jamie Brokaw, Rinku Summan, Michael Sheets, Timothy Garrett og Gary Stockdale som omkom i ulykken.

Taliban tok raskt på seg ansvaret for flykrasjet, men NATO benekter dette og sier at påstandene er falske. Det var heller ingen tegn på at opprørere var aktive i området på tidspunktet da flyet krasjet.

– Det pågår etterforskning for å finne ut hva som var årsaken til styrten, men foreløpige opplysninger tyder på at det ikke var noen fiendtlig aktivitet i området på det tidspunktet, heter det i en uttalelse fra NATO.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt