– Paris-terrorist drept i flyangrep i Syria

Totalt 10 IS-topper skal være drept i bombeangrep i Syria den siste måneden, inkludert Charaffe al Mouadan som var en av mennene bak terroraksjonen i Paris.

Folk sørger utenfor Bataclan i Paris

Paris var i sjokk etter væpnede menn gikk til angrep på konsertlokalet Bataclan den 13. november. Nå skal en av bakmennene ha blitt drept i et flyangrep på julaften i Syria

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Paris-terrorist Charaffe al Mouadan

Amerikanske myndigheter mener de har drept Charaffe al Mouadan i et flyangrep på julaften.

Foto: - / Afp

– I løpet av den siste måneden har våre flyangrep tatt livet av 10 IS-ledere, blant dem var flere som hadde planlagt terrorangrep i utlandet, inkludert Paris, sier talsmannen for den amerikanskledede koalisjonen Steve Warren til nyhetsbyrået Reuters.

Drept på julaften

En de drepte var Charaffe al Mouadan som skal ha blitt drept i en flyangrep på julaften. Han skal ha stått bak planleggingen av angrepet på konsertstedet Bataclan i Paris der 90 mennesker mistet livet i november.

– Han var en syrisk basert IS-medlem med direkte koblinger til Abdelhamid Abaaoud, sier Warren.

Arrestert i 2012

27 år gamle Mouadan har lenge vært etterlyst av fransk politi og ble i 2012 arrestert og anklaget terrorplanlegging av franske myndigheter, men ble senere sluppet fri. Han har trolig oppholdt seg i mer eller mindre i Syria siden 2013.

Også Abdul Qader Hakim, som ifølge Warren var knyttet til IS' operasjoner i utlandet, og som også hadde tilknytning til Paris-terroren skal ha blitt drept i et flyangrep i Mosul 26. desember.

Hacking-spesialist

En annen av de drepte var en mann fra Bangladesh som var vokst opp i Storbritannia og nå var bosatt i Syria der han drev med hacking for IS.

– Nå som han er død, har IS mistet et viktig bindeledd mellom sine egne nettverk, sier Warren.

Ytterligere en skal ha vært en mann som var spesialist på forfalskning av dokumenter, og som også hadde nære forbindelser til Paris-angriperne.

Warren sier at de positive konsekvensene av flyangrepene den siste tiden er tydelige. Blant annet skyldes erobringen av Ramadi delvis at IS har mistet noen av sine ledere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt