– Palestiner drept av israelske soldater ved grensen

En palestiner ble drept og ti tenåringer skadet da israelske soldater åpnet ild på Gaza-grensen. Klart brudd på våpenhvilen, sier Hamas.

Medisinsk personell i Gaza sier at en 23 år gammel mann er drept og ti tenåringer skadet etter at israelske soldater ved grensen mellom Khan Younis og Israel åpnet ild.

– Dette er et klart brudd på våpenhvilen mellom Hamas og Israel, og bør ikke gjentas, sier Hamas' utenriksminister Riad Malki til nyhetsbyrået Reuters.

– Hengte opp flagg

23 år gamle Anwar Qdeih ble skutt i hodet da han forsøkte å plassere et Hamas-flagg på grensegjerdet ved landsbyen Khuzaa, opplyser øyenvitner.

Seks andre palestinere ble såret da israelske soldater åpnet ild over grensa fredag, opplyser palestinske sykehuskilder.

Dette er det første dødsfallet siden våpenhvilen mellom Israel og Hamas trådte i kraft onsdag kveld.

Vitner har fortalt Al Jazeera at tenåringene gikk inn i det omstridte området i buffersonen som er 300 meter langs Gaza-Israel-grensen.

Det israelske forsvaret har ikke bekreftet hendelsen, men sier at det brøt ut uroligheter inne på palestinsk side av Gaza-grensen fredag. Noe som førte til at israelske soldater avfyrte fire varselskudd, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Kan påvirke våpenhvilen

En talsmann for Hamas anklager nå Israel for å ha brutt våpenhvilen, og at de vil ta dette opp med fredsforhandlerne i Egypt.

– Vi vil snakke med de egyptiske fredsforhandlerne for å diskutere denne siste hendelsen, sier Sami Abu Zuhri til nyhetsbyrået Reuters.

I den åtte dager lange konflikten ble det daglige skutt raketter fra Israel på Gazastripen, og Hamas-aktivister svarte med å skyte raketter tilbake.

Minst 140 palestinere og fem israelere er blitt drept i løpet av uken som har gått etter at lederen for den militære delen av Hamas, Ahmed al-Jaabari, ble drept.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt