Hopp til innhold

– Nok en nordmann skal være drept i Syria

Nok en nordmann skal den siste tiden ha blitt drept under kamper i Syria, melder Dagbladet. Det skal dreie seg om en 28-åring fra østlandsområdet.

Norsk islamist drept i Syria

Norsk-albanske Egzon Avdyli (25), tidligere medlem av Profetens Ummah ble tidligere i dag bekrefte drept i Syria. I kveld melder Dagbladet at ytterligere en nordmann fra østlandsområdet har mistet livet i kamper i det borgerkrigsherjede landet.

Foto: Privat

Tidligere i dag ble det kjent at Egzon Avdyli (25), som tidligere var kjent som talsmann for den radikale islamistiske gruppen Profetens Ummah er drept i kamper i Syria.

Kjent av PST

I kveld melder Dagbladet at også en 28 år gammel mann fra østlandsområdet for kort tid siden skal ha blitt drept under trefninger mellom regjeringsvennlige soldater og islamistgruppa ISIL i Syria.

Mens Egzon Avdyli er blitt beskrevet som en av de ledende islamistene i Norge, og var godt kjent av PST, skal 28-åringen være – etter det Dagbladet erfarer – kun registrert hos Politiets sikkerhetstjeneste. Men norske myndigheter skal ikke ha hatt kjennskap til at han deltok i kampene i Syria.

Det er uklart hvordan de to norske statsborgerne ble drept, men flere kilder slår fast overfor Dagbladet at de to skal ha blitt skutt under kamper mot regjeringsstyrker.

PST ønsker ikke å kommentere saken.

5–10 nordmenn kan ha mistet livet

Truls Tønnessen ved Forsvarets forskningsinstitutt har tidligere sagt at norske jihadister har vært til stede i områder der ISIS har vært operative. I forbindelse med sin åpne trusselvurdering for 2014 sa PST-sjef Benedicte Bjørnland at man mener at minst en nordmann, en 22-åring, skal ha deltatt i kamper med ISIL.

Bjørnland sa også at man fryktet at 40 til 50 personer med norsk tilknytning kan komme i kontakt med rene terrororganisasjoner som ISIL eller Jabhat al Nusra.

Det er ikke kjent hvor mange nordmenn som kan ha mistet livet i den nå over tre år lange borgerkrigen, men norske myndigheter tror det kan være snakk om et sted mellom 5 og 10 personer.

SISTE NYTT

Siste nytt