NRK Meny
Normal

– Kutter strømmen til Thailands politihovedkvarter

Demonstranter har kuttet strømmen til det nasjonale hovedkvarteret til politiet i Thailand, melder øyenvitner. Protestene fortsetter for fjerde dag.

Demo politihovedkvarter Bangkok
Foto: Sakchai Lalit / Ap

Demonstrantene har også kuttet strømmen til et tilhørende sykehus som drives av politiet, melder de samme øyenvitnene.

En talsmann for det nasjonale politiet bekrefter at strømmen er kuttet, men tilføyer at man likevel har tilgang til litt strøm via et nødaggregat.

– Jeg bekrefter at demonstrantene rev ned flere strømledninger utenfor politihovedkvarteret. Vi er på en nødløsning og bruker et aggregat. Strømmen til politisykehuset er også berørt, sier talsmann Anucha Romyanan til Reuters.

Protestene skjer kort tid etter at statsminister Yingluck Shinawatra i en fjernsynstale ba demonstrantene slutte med sine demonstrasjoner og heller gå i dialog med regjeringen.

For fjerde dag har folk gått ut i gatene i Bangkok. Demonstrantene plystrer i fløyter og vifter med flagg. De er fremdeles mange, men har blitt noe færre siden protestene startet, melder Reuters.

Beleirer offentlige kontorer

Opposisjonsleder Suthep Thaugsuban i Thailand

Suthep Thaugsuban leder demonstrantene. Nå er det utstedt en arrestordre på ham.

Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / Afp

Tidligere i dag stemte nasjonalforsamlingen over et mistillitsforslag mot Yingluck Shinawatra, men statsministeren fikk et solid flertall bak seg.

I den thailandske hovedstaden har vært store demonstrasjoner de siste dagene. Store folkemasser har blant annet samlet seg utenfor turist- og sportsdepartementet, og tvunget de ansatte til å forlate kontorene. Også der har strømmen blitt kuttet slik at de ansatte forlot arbeidsplassenen sine.

Demonstrantene krever at statsminister Yingluck Shinawatra går av, og ledes av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban.

Ifølge en talsmann for politiet er de minst 100.000 som protesterte på søndag nå blitt til om lag 15.000 demonstranter.

Demonstrantene har stort sett gått fredelig for seg, rapporterer Reuters.

Demonstrant gir rose til politiet

En demonstrant utenfor forsvarsdepartementet gir en rose til en politimann.

Foto: Wason Wanichakorn / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt