NRK Meny
Normal

– Kim Jong-un opererte bort cyste i ankelen

Etteretningstjenesten i Seoul hevder den nordkoreanske lederen Kim Jong-un holdt seg borte fra offentligheten på grunn av en operasjon i høyre ankel.

Kim Jong-un

Ifølge Sørkoreansk etteretning har en utenlandsk lege operert i ankelen til Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Foto: KNS / Afp

Sørkoreansk etteretning (NIS) hevder å ha løst mysteriet om forsvinningen av Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Lederen var ikke å se på seks uker i høst, noe som førte til en rekke spekulasjoner om hva som hadde skjedd med diktatoren.

Ifølge sørkoreanske etteretning skal en utenlandsk lege angivelig ha operert bort en cyste ut av den høyre ankelen til Kim Jong-un, trolig i september eller oktober.

Kilder hevder også at legene frykter at cysten kan komme tilbake på grunn av hans usunne livsstil. Han er storrøyker, overvektig, og har en hektisk hverdag, skriver The Guardian.

For kort tid siden spekulerte sørkoreanske myndigheter på om Kim Jong-un hadde hentet en franske lege for å få operert begge anklene. For ti dager siden skrev byråene at Kim også fikk behandling for hevelser og blemmer på fotsålene.

Spekulasjoner

Kim Jong-un viste seg offentlig for første gang på litt over en måned da han for to uker siden besøkte et nytt boligområde og forskningssenter.

I de siste opptredenene hans før han forsvant av syne, haltet den 31-åringen og var tydelig mer overvektig enn noensinne siden han overtok styringen av Nord-Korea i 2011.

Spekulasjonene gikk på om han hadde tatt seg en lengre ferie, eller om han var rammet av sykdom, dårlig hjerte eller generelt dårlig helse. Det er blitt spekulert i alt fra ankelbrudd til gikt og diabetes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt