Hopp til innhold

– Jeg var smurt inn i andres blod

Danske Lars Siefert var rett ved det hellige tempelet i Bangkok da det eksploderte mandag. – Jeg var veldig, veldig blodig, sier han til Danmark Radio.

Blod og personlige eiendeler på ulykkes stedet ved Erawan i Bangkok.

ETTER ANGREPET: Slik så det ut like etter angrepet mot helligdommen Erawan i Bangkok.

Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / Reuters

Lars Siefert

Lars Siefert, sikkerhetsrådgiver for FN.

Foto: FN

– Jeg var smurt så godt inn i blod at jeg var i tvil om jeg selv var såret. Men det viste seg at jeg ikke var. Det var andres blod, sier Siefert til nettavisen.

Han jobber som sikkerhetsrådgiver for FN og var i Bangkok i forbindelse med et kurs. Da bomben gikk av ved Erawan Templet klokken 18.55 lokal tid var Siefert på stedet.

– Jeg var halvannen kilometer fra hotellet mitt da jeg stoppet for å spørre noen om veien til et supermarked, og så sprang bomben under 100 meter foran meg, forteller Siefert.

– Ble blåst over ende

Først ble han blendet av skarpe lysglimt. Så kommen en trykkbølge fra eksplosjonen som førte til at flere menneskene veltet over ende.

– Det var en voldsom eksplosjon, så jeg ble blåst over ende, og det var flere andre som gjorde det også. De falt stort sett over meg, sier han.

En eldre europeisk mann skal ha falt over han og så fått panikk. Siefert beskriver det hele som veldig blodig. Selv slapp han nesten unna den kraftige eksplosjonen uten skader.

Mens 22 mennesker døde og over hundre ble skadet, skadet Siefert kun ankelen. Haltende løp han de halvannen kilometerne tilbake til hotellet.

– Jeg var redd for at det kom til å eksplodere mer, så jeg tok bena på nakken, sier han.

Jakter mistenkt

Det er foreløpig uvisst hvem som står bak angrepet som statsministeren i landet beskriver som «det verste angrepet i Thailand noensinne», men etter å ha gått igjennom overvåkningsvideoer jakter thailandsk politi en mann tirsdag.

Videoene skal vise en mann som er like ved ulykkesstedet kort tid før hendelsen.

Myndighetene mener den mistenkte kan være fra en gruppe som kjemper mot myndighetene med base nordøst i landet. Dette er kjerneområdet for «rødskjortene» som motsetter seg militærjuntaen i landet.

Det har også vært spekulert i om bombeattentatet kan ha sammenheng med det muslimske opprøret sør i Thailand, men hærsjefen mener det er ting som peker imot det.

– Dette stemmer ikke med episoder i det sørlige Thailand. Denne type bombe er heller ikke av en type som brukes i sør, sa general Udomdej Sitabutr, som er hærsjef og viseforsvarsminister, tirsdag.

SISTE NYTT

Siste nytt