– Har ikke funnet DNA etter norsk Westgate-terrorist

NAIROBI (NRK): I Kenya spekuleres det på om terroristen fra Westgate som har bakgrunn fra Norge, kan ha klart å rømme fra åstedet.

Hassan Dhuhulow i Westgate

Dette skal være Hassan Dhuhulow under terroraksjonen på kjøpesenteret Westgate i fjor.

Foto: HO / Afp

Dhuhulow på forsiden av den kenyanske avisen The Standard

Den kenyanske avisen The Standard har Dhuhulow på sin forside i dag.

Foto: The standard / Faksimile

Ifølge avisa The Standard er det ingen av DNA-prøvene fra kjøpesenteret, som kan kobles opp mot norsksomalieren Hassan Abdi Dhuhulow.

Ingen DN-treff

Avisen siterer kilder i sikkerhetspolitiet som sier de nå står igjen med flere spørsmål enn svar.

Avisen viser også til kilder i norske PST som sier at mangelen på DNA-bevis er et stort tilbakeskritt for etterforskningen.

Tidligere har både kenyanske myndigheter og amerikanske FBI uttalt at de tror at alle de fire terroristene i kjøpesenteret ble drept.

Etterforskningen det siste året har overbevist kenyansk politi om at norsksomalieren Dhuholow var en av de fire terroristene på kjøpesenteret Westgate her i Nairobi.

Kan ha flyktet

I morgen er det ett år siden terroristene fra Al-Shabaab angrep Westgate, der minst 67 mennesker ble drept.

Den somaliske bydelen Eastleigh i Nairobi

Den somaliske bydelen Eastleigh i Nairobi kalles for «Lille Mogadishu» på folkemunne.

Foto: Christine Præsttun / NRK

Mange i Nairobi er overbevist om at de fire terroristene klarte å rømme, og mange somaliere NRK har snakket med som bor i bydelen Eastleigh, tror også terroristene overlevde.

De fire terroristene skal ha gjemt seg i denne bydelen før de angrep Westgate.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt