NRK Meny
Normal

– Fergie ville «selge» eks-mannen

Hertuginnen av York, Sarah Ferguson, beskyldes for å ha tatt imot penger i bytte mot «tilgang» til eksmannen, prins Andrew.

Lady Sarah Ferguson

Sarah Ferguson anklages for å ha forsøkt å selge tilgang til sin eks-mann Prins Andrew. Her fotografert under et besøk i Oslo tidligere i år.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det er den britiske tabloidavisen News of the World som søndag skriver at Fergie har tatt imot opp til en halv million pund, rundt 4,5 millioner norske kroner for å formidle «tilgang» til den britiske prisen.

Døråpner til prinsen

Avisen har i dag publisert en video som angivelig viser hertuginnen i forhandlinger med en av avisens journalister.

Journalisten Mazher Mahmood utgir seg for å være forretningsmann og overleverer et større pengebeløp som betaling for at Fergie skal sette ham i kontakt med prinsen.

– Jeg kan åpne hvilken som helst dør, sier det som angivelig er Fergie i opptaket.

Prins Andrew er Storbritannias spesialutsending for internasjonal handel, og hertuginnen skal ha hevdet overfor journalisten at han var inneforstått med avtalen.

Pengeproblemer

Verken Ferguson eller Buckingham Palace har kommentert oppslaget i sladrebladet, men flere medier hevder at hertuginnen skal være knust og angrende etter den angivelige avsløringen.

Sarah Ferguson var gift med prins Andrew, som er nummer fire i den britiske arverekken, i perioden fra 1986 til 1996. Sammen har de to døtre, og Ferguson bor fremdeles i samme hus som eks-mannen.

Ferguson skal ifølge The Guardian ha hatt store økonomiske problemer de siste årene.

BBCs kongehusreporter June Kelly sier hertuginnen var i ferd med å få det kjølige forholdet til kongefamilien på beina igjen. Men dagens angivelige avsløringer vil være meget ødeleggende for dette forholdet, sier Kelly til BBC.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt