Hopp til innhold

Ville ikke snakke om utroskapen

Cheryl Cole er for tiden Englands mest googlede navn. På «Skavlan» ville hun heller snakke om familie og karriere, enn den mye omtalte utroskapen.

Cheryl cole på Skavlan

Cheryl Cole spilte sin nye singel og snakket om familie og karrieren under besøket hos Skavlan.

Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

Se: Skavlan i Nett-TV

«Skavlan» er kjent for å ha de store, berømte gjestene og det celebre selskapet denne gangen kom fra England.

Både hertuginnen av York, Sarah Ferguson og popstjerne, X-Factor-dommer og eks-fotballkone Cheryl Cole gjestet programmet som sendes fredag kl 21.25 på NRK1.

Les: To nye sesonger med Skavlan

– Stor fan av Cheryl Cole

Sarah Ferguson

Hertuginnen av York, Sarah Ferguson er en av Cheryl Coles mange fans.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Ferguson er på norgesbesøk som del av sitt embede i Oslo Freedom Forum . Hun presenterte seg som en kjempefan av Cheryl Cole, men til tross for et langt liv i medias søkelys hadde hun ingen gode råd hun følte hun kunne gi.

– Hun klarer seg utrolig godt og jeg er imponert over hva hun har fått til, uttalte hertuginnen av York på programmet.

Godt forhold til prinsen

Som et generelt ekteskapsråd pekte Ferguson på hvor det gikk galt for henne og Prins Andrew.

– I den grad jeg kan gi noe råd, vil det være å snakke ofte med mannen din og ikke la noe komme mellom dere. I mitt tilfelle var det Andrews jobb i marinen og kongelige plikter som gjorde at vi ikke så hverandre nok, men heldigvis har vi et svært godt forhold i dag.

Kjendisstatusen vanskelig for familien

Cole snakket om sin familiebakgrunn fra Nord-England og hvordan det var å vokse opp i en søskenflokk på fem. De sterke familibåndene gjør at mediefokuset oppleves som ekstra vanskelig.

– Søsknene mine syns nok det er vanskelig å ha en berømt søster og det forstår jeg godt. Alt jeg gjør havner i tabloidene, så jeg føler at livet jeg lever er en belastning for hele familien.

Hun tror at kjendislivet kanskje er spesielt tøft for broren Andrew.

– Broren min har alltid hatt masse trøbbel med politiet og vært i fengsel. Så for han har det nok vært ekstra vanskelig å ha en berømt søster, fortalte Cole til Skavlan.

Ville ikke snakke om utroskap

Cheryl Cole og andre gjester hos Skavlan

Cheryl Cole prøvde å unngå spørsmålene om utroskapen til fotballeksen Ashley Cole.

Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

Da Skavlan kom inn på utroskapen til mannen, fotballspiller Ashley Cole, ville hun mye heller snakke om sitt nye album.

Men etter litt press fra programlederen kom hun med et motvillig svar.

– Jeg vet ikke om bruddet gjør at jeg har endret syn på å være i et forhold. Det er alt for tidlig å si noe om. Men spør meg igjen når jeg har hatt mer tid til å tenke gjennom situasjonen, så kan jeg kanskje gi et ordentlig svar da.

Hun slo imidlertid fast at hun aldri hadde likt merkelappen som "noens kone".

- Jeg har bygget opp min egen karriere og legger mye vekt på å være selvstendig og uavhengig. Derfor har jeg aldri likt å bli omtalt som en som er "noens kone". Jeg vil ikke henge ut noen av de andre fotballkonene i England, men for meg er det viktigst å ha min egen integritet, fortalte Cole.

Popstjernen fremførte sin nye singel «Fight for this love», men ville ikke si noe om hva slags type kjærlighet sangen dreide seg om eller om det var noen dobbel betydning i teksten.

Sveriges siste gentleman

Bård Tufte Johansen og sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen kom på besøk for å snakke om fotball. Magnus Härenstam, som nordmenn flest kjenner som Fredriksson i «Fredrikssons Fabrikk» kom for å gi råd til den som sikter mot å bli en ekte gentleman.

Se: Fotballkrigen i Nett-tv

- Trodde jeg skulle være alene hele livet

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober