NRK Meny
Normal

– Dødsdømt kvinne er ikke løslatt

Iransk fjernsyn benekter at Sakineh Mohammadi Ashtiani, kvinnen som ble dømt til døden ved steining for utroskap i Iran, er blitt løslatt.

Amnesty-demonstrasjon til støtte for Sakineh Mohammadi-Ashtiani

Dommen mot Sakineh Mohammadi Ashtiani er blitt møtt med kraftig fordømmelse fra organsiasjoner som Amensty Internasjonal, og en rekke vestlige land.

Foto: MARCOS BRINDICCI / Reuters

Nyheten om at Ashtiani skal ha blitt løslatt , er uriktig, melder Irans engelskspråklige fjernsynskanal Press TV.

Ashtiani ble først dømt til døden ved steining for utroskap. Hun er siden dømt til døden ved henging for medvirkning til drapet på ektemannen.

Ifølge Press TV har nyheten om hennes løslatelse sin bakgrunn i at hun ble fulgt til sitt hjem for å gjenskape drapet på åstedet.

Dømt til døden for utroskap

I 2006 ble den 43 år gamle tobarnsmoren Sakineh Mohammadi Ashtiani dømt til døden ved steining for utroskap.

Sakineh Mohammadi Ashtiani

I juli bestemte iranske myndigheter at steiningen av Sakineh Mohammadi Ashtiani skulle utsettes og at saken skulle vurderes på ny.

Foto: STRINGER/IRAN / Reuters

Sakineh Mohammadi Ashtiani ble kjent skyldig i å ha begått «dobbelt utroskap», samt i å ha medvirket til å planlegge å drepe sin ektemann.

For det ble hun dømt til døden ved steining.

Dommen er blitt møtt med kraftig fordømmelse fra en rekke vestlige land, og i juli bestemte iranske myndigheter at steiningen skulle utsettes og at saken skulle vurderes på ny.

Advokaten rømte til Norge

En av Ashtianis advokater, Mohammad Mostafaei, har flyktet til Norge etter at det ble utstedt arrestordre på ham.

I begynnelsen av november ble Mostafaei dømt til seks års fengsel i Iran. Han ble dømt for å ha latt seg intervjue av medier og for å ha spredd propaganda mot Iran.

Mostafaei kom til Norge 6. august fra Tyrkia. Han skal ha tatt seg over grensa fra Iran til Tyrkia, og kom seg videre til Norge.

Han hadde ordnet visum til Norge på den norske ambassaden i Teheran før han flyktet fra landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt