Hopp til innhold

– Bruk penger og sex i bestikkelse

En av de tre narkotiltalte norske kvinnene som sitter fengslet i Bolivia, fikk beskjed om ikke å sky noen midler for å komme seg ut av knipen.

Norske kvinner arrestert i Bolivia
Foto: Arild Vik / NRK

Et bestikkelsesforslag hun har mottatt på SMS, inkluderer både sex- og pengefristelser.

NRK.no har fått tak i etterforskingsmateriale fra Bolivia i saken der tre norske kvinner ble tatt med 22 kilo kokain på vei ut fra landet i fjor .

«Jeg er tatt, hjelp»

Materialet viser at det boliviansk politi omtaler som «mistenkt nummer 1» varslet «mistenkt nummer 9», en norsk skuespiller, med følgende tekstmelding:

«Jeg er tatt, hjelp».

Dette er svaret hun fikk:

«Jo mindre dere snakker jo bedre. Få tak den i ansvarlige, si dere har penger, det er det de vil ha. Men snakk med den ansvarlige alene, ikke sammen med de andre. Ta i bruk alt du kan, sex, penger, alt».

Det svarer den kvinnelige skuespilleren som er ettersøkt av boliviansk politi , mistenkt for å være innblandet i smuglersaken.

Si dere har penger, det er det de vil ha. Ta i bruk alt du kan, sex, penger, alt.

SMS

Flere personer mistenkt

Jentene i Bolivia

De tre mistenkte kvinnene fra Norge. To av de har senere stått frem i media med fullt navn.

Foto: Boliviansk politi

Boliviansk politi har flere mistenkte i saken.

En mann som boliviansk politi beskriver som sjåfør og guide, ble benyttet ved en tidligere tur til Bolivia som to av kvinnene har vært på.

Mannen har betalt flere hotellregninger for kvinnene, i Santa Cruz og i Cochabamba.

I tillegg er sjåførens kone, hans mor og et par til mistenkt for medvirkning i saken. Han skal også være onkel til den ettersøkte norsk-bolivianeren som er på flukt sammen med sin norske kjæreste.

Paret mistenkes blant annet for å rekruttere personer i Norge, som kunne ta turer frem og tilbake mellom landene.

– Ikke oppsiktsvekkende

Fengsel i Bolivia

Fra fengselet i Bolivia.

Foto: Fra dokumentaren "Overleve eller leve"

Advokat Marius Dietrichson bistår kvinnen hvis SMS-er blir omtalt i etterforskingen. Han mener det ikke er oppsiktsvekkende at en venninne prøver å gi råd til en pågrepet person.

- Vi skal være varsom med å se enkeltelementer i et stort materiale hver for seg, understreker Dietrichson, som sier han ikke kan kommentere saken ytterligere.

Politiadvokat Gordon Petterson bekrefter at en del av anmodningen til Kripos fra boliviansk side, har vært å bistå med å oversette fra norsk til spansk på den tiltalte kvinnens telefon.

- Vi har ikke bidratt med tekniske løsninger i forhold til telefonbruk, vi har sett den norske teksten og oversatt den, sier Petterson.

Norske kvinner pågrepet for narkosmugling
Foto: NRK

SISTE NYTT

Siste nytt