NRK Meny
Normal

– Abortfilmen spekulativ og villedende

- Abortfilmen som den kristne TV-kanalen Visjon Norge sendte på sendeflaten til NRK2 mandag morgen, er misvisende, mener professor og overlege Ole Erik Iversen ved Haukeland universitetssykehus.

– Denne filmen er bare spekulativ og villedende. Aborter foretas ikke på denne måten i Norge, sier Iversen til Aftenposten.

Den kristne kanalen har sendinger på NRK2 hver morgen mellom kl. 8 og 9. Medietilsynet vil nå vurdere saken etter at flere seere har reagert negativt på den blodige abortfilmen.

Senabort

Iversen forklarer at aborten som vises på filmen, er en senabort. Rundt 80 prosent av alle aborter som foretas i Norge, er før niende uke.

Ludvig Nessa Foto: Scanpix

– Mer enn halvparten av alle aborter som gjennomføres i Norge nå, er med abortpillen og antallet er sterkt økende, sier Iversen.

Filmen er tatt opp i Romania, påpeker Iversen. Han understreker at han har full respekt for kampen mot abort, men har liten sans for metodene som brukes her.

Nessa svært fornøyd

Abortmotstander Ludvig Nessa er svært fornøyd med at filmen ble sendt over NRK2s nett.

Han sier det er en «bløff» å hevde at abortinngrep ikke skjer slik filmen viser. Han forstår at filmen kan virke støtende.

– Det forstår jeg veldig godt. Det er jo forferdelig. Men jeg synes det er rart at folk klager til meg. De burde heller ringe Stortinget eller abortleger, sier Nessa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt