Hopp til innhold

– Minst 85 ble drept i luftangrep i Aleppo

Et luftangrep tok livet av minst 85 mennesker, ti av dem barn, i byen Aleppo i Syria, opplyser en eksilgruppe. Flertallet av de drepte skal ha vært sivile.

Innbyggere ser på døde, tildekkede mennesker i Aleppo

Innbyggere ser på døde, tildekkede mennesker etter et luftangrep i Aleppo.

Foto: SAAD ABOBRAHIM / Reuters

Den London-baserte gruppa melder søndag at 65 av de drepte var sivile, og at ti av disse igjen var barn. Dødstallene har dermed steget drastisk. I går ble det rapportert at 46 sivile ble drept i luftangrepet.

Tønnebomber med kjemikalier og spiker

Syriske regjeringsstyrker sto bak angrepet, som ble gjennomført med såkalte tønnebomber som ble sluppet ut av helikoptre. Angrepet lørdag var rettet mot østlige områder av Aleppo.

Tønnebomber kan blant annet være fylt med sprengstoff, kjemikalier, metallbiter og spiker.

Over 6.000 personer skal ha blitt drept i borgerkrigen i januar. Ifølge SOHR er minst 136.000 mennesker drept siden protestene mot Bashar al-Assads regimet startet i mars 2011.

Over 11.000 barn drept

Ifølge en rapport som Oxford Research Group offentliggjorde i slutten av november, var 11 420 barn drept i borgerkrigen i Syria ved utgangen av august 2013.

Analysen beskrev hvordan barn er blitt drept av bomber og i skuddvekslinger, men også at de er ofre for snikskyttere, rene henrettelser og tortur.

Til sammen er trolig over 130.000 mennesker drept siden konflikten brøt ut i mars 2011.

Mange er svært bekymret for tilgangen på humanitær hjelp til de som er rammet av borgerkrigen. Dette er ett av temaene i fredssamtalene som pågår i Genève.

Aktivister i opposisjonen hevder regimet bruker sult som et våpen i krigen. Regimet anklager på sin side opprørere for å skyte på bistandskonvoier og sier de frykter at mat og medisiner skal gå til væpnede grupper, skriver Reuters.

Syriske fluktninger

Disse syriske jentene holder opp farens mobiltelefon med et bilde av hvordan de så ut før angrepet. Jentene er fotografert under en terapi-samling i Amman ledet av Leger uten grenser.

Foto: ALI JAREKJI / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt