Hopp til innhold

9-åring død av svineinfluensa

En 9 år gammel britisk jente er død som følge av H1N1-viruset, svineinfluensa. Hun er øygruppens tredje offer.

Den britiske jenta hadde svineinfluensa da hun døde på Birmingham Children's Hospital fredag kveld, men hun led også av andre helseproblemer.

Europas første dødsfall etter H1N1-virus ble registrert i Skottland 14. juni. Det andre dødsfallet i Storbritannia rammet en 73-årig mann, med betydelige helseproblemer, skjedde på et skotsk sykehus på lørdag.

Tilfellene øker i omfang

Ytterligere 1600 tilfeller av svineinfluensa er bekreftet av det britiske helsedepartementet i går, det totale antall tilfeller i Storbritannia er nå oppe i 6000.

De fleste tilfellene viser milde symptomer, men i noen få tilfeller er symptomene alvorlige.

Det er det befolkede regionen West Midlands, sentralt i England, som har den største økningen i antall smittede. Her har 2104 mennesker H1N1-smitten, det utgjør mer enn en tredel av det totale antall smittede i Storbritannia.

Ballhentere rammet

Svineinfluensaen har sveipet over tennisbanen på Wimbledon de siste dagene. Det rapporteres at en håndfull ballgutter- og jenter har fått "svineinfluensa-lignende" symptomer og er blitt bedt om å holde seg hjemme, men mesterskapet fortsatte.

Ifølge ledelsen ved Wimbledon-turneringen overvåkes situasjonen nøye.

Antall svineinfluensatilfeller i verden samlet er nå passert 70.893. Av dem er 311 døde, ifølge tall fra Verdens Helseorganisasjon i går.

Mutert utgave i Danmark

En danske har utviklet en mutert utgave av H1N1-viruset som er resistent for influensamiddelet Tamiflu.

Dette er den første registrerte mutasjonen av H1N1 i verden. Personen er frisk igjen, og det er ikke påvist flere smittede med det resistente viruset, ifølge Statens Serum Institut.

Den smittede dansken hadde vært i kontakt med en annen smittet person og var derfor i forebyggende behandling med Tamiflu. Likevel fikk vedkommende influensasymptomer, og er blitt behandlet med en annen type influensamedisin kalt Relenza.

WHO: vær oppmerksomme

- Vi ser på det som et uttrykk for at overvåkningen fungerer, sier Niels Strandberg Pedersen, direktør ved Statens Serum Institut.

Etter det danske tilfellet oppfordrer Verdens helseorganisasjon til mer oppmerksomhet rundt mulig utvikkling av resistente virus.

SISTE NYTT

Siste nytt