NRK Meny
Normal

824 siktet for mytteri i Bangladesh

I Bangladesh er 824 personer siktet for mytteriet som drepte flere titalls offiserer i februar i fjor.

Mytteri i Bangladesh

74 personer ble drept under mytteriet i Dhaka i Bangladesh i fjor.

Foto: MUNIR UZ ZAMAN / AFP

74 personer mista livet i mytteriet, som varte i to dager i februar i fjor. 57 av de drepte arbeidet som offiserer i den paramilitære sikkerhetsstyrken Bangladesh Rifles (BDR).

Brøt ut i BDRs hovedkvarter

Mytteriet brøt ut i BDRs hovedkvarter i hovedstaden Dhaka i 25. februar i 2009. Soldater som hørte til BDR-styrken holdt over hundre av sine overordnede offiserer som gisler inne i hovedkvarteret.

Soldatene gjemte de døde personene massegraver inne på forlegingsområdet, og forlot området i sivile klær. Senere ble femti offiserer funnet i én av massegravene.

Bakgrunnen for mytteriet var sterk misnøye med lønna blant soldatene. De krevde samtidig bedre yrkessikkerhet og bedre matrasjoner.

Tiltalt for drap

Nesten 300 soldater ble arrestert i etterkant av opprøret i den halvmilitære grensestyrken, men først nå blir tiltalene beordra.

– Vi har siktet 824 personer for drap, konspirasjoner, plyndring av militære våpen, ildspåsettelse og for meddeltakelse og medskyldighet i drapene, sier statsadvokat Mosharraf Hossain Kazal til AFP.

Ifølge Kazal er alle siktet for drap og kan vente seg dødsstraff. Han legger til at rettssaken, som vil gå i en spesialdomstol i Dhaka, vil vare i minst ett år.

Var planlagt

Politietterforsker Abdul Kahhar Akhand sier til AFP at drapene var planlagt på forhold

– Kaldblodig meiet de ned sine offiserer i ved hjelp av halvautomatiske våpen og rifler som de plyndra fra brakker, sier Akhand om soldatene som tok over BDRs hovedkvarter i fjor vinter.

Mytteri i Bangladesh i februar

Mytteriet blant BDR-soldatene i hovedstaden Dhaka spredte seg også til andre byer i Bangladesh.

Foto: STR / AFP

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt