57 brant i hjel da tankbil kolliderte med buss i Pakistan

Minst 57 mennesker mistet livet da en fullastet tankbil kolliderte med en overfylt buss 50 km nord for Karachi i Pakistan rett etter midnatt natt til søndag. Slike ulykker skjer ofte i Pakistan på grunn av dårlige veier og farlig kjøring.

Utbrent buss etter ulykke ved Karachi i Pakistan

Folk undersøket det utbrente vraket av bussen som kolliderte med en tankbil utenfor Karachi i Pakistan lørdag. Ulykken skjedde på hovedveien mellom Karachi og Shikapur.

Foto: Fareed Khan / Ap

Utbrent buss som kolliderte med tankbil ved Karachi

Brannen som brøt ut skal ha vært usedvanlig voldsom. Her søker redningsarbeidere gjennom det utbrente vraket.

Foto: ASIF HASSAN / Afp

– Bussen ble truffet av tankbilen som kom mot den i stor fart i feil kjørefelt, og bussen tok fyr etter kollisjonen, sier polititalsmann Rao Muhammad Anwaar.

På Karachis Jinnah sykehus sier legen Semi Jamali at de hadde tatt imot 57 døde etter ulykken, men at tallet kan være høyere siden det er vanskelig å skille de forkullede likene fra hverandre.

Ifølge Karachi-avisa The Tribune er 59 døde funnet.

Bussen var på vei fra Karachi i det sørlige Pakistan til Shikarpur med minst 60 passasjerer da kollisjonen skjedde. Dette er en hovedvei med relativt høy standard. Noen få passasjerer unnslapp uskadd ved å klatre ut av vinduene, men de andre, blant dem både kvinner og barn, døde i flammene.

Redningsarbeid etter bussulykke ved Karachi

Frivillige redningsarbeidere frakter bort de drepte etter bussulykken.

Foto: ASIF HASSAN / Afp

Sjåførene reddet seg

Ifølge The Tribune satt det omtrent et halv dusin passasjerer på taket av bussen. De klarte å komme seg i sikkerhet.

Også bussjåføren, tankbilsjåføren og en rengjører skal ha kommet seg av bussen, skriver avisa. Minst 40 av de døde skal ha blitt brent til døde, blant dem en familie på åtte.

Avisa skriver at kollisjonen skjedde front-mot-front. Lokale myndigheter opplyser til avisa at ulykken nå skal granskes for å finne ut om tankbilsjåføren har skylda, eller om også bussjåføren er å klandre.

Utbrent tankbil bussulykke Pakistan

En pakistansk politimann undersøker vraket av tankbilen som kolliderte med en møtende buss ved Karachi tidlig søndag morgen.

Foto: ASIF HASSAN / Afp

Hensynsløs kjøring

Ulykker med mange omkomne er vanlig i Pakistan på grunn av dårlige veier, kjøretøyer i elendig teknisk stand og hensynsløs kjøring av overfylte busser og tunge lastebiler.

Ulykken lørdag er den andre alvorlige bussulykken på tre måneder i Sindh-provinsen. I november omkom 57 mennesker da en buss kolliderte med en lastebil ved Khairpur .

I september døde 30 skoleelever i Chakwal i Punjab-provinsen da en buss kjørte av veien og havnet i en kløft. Årsaken var bremsesvikt.

I fjor døde også 42 mennesker i april i en kollisjon mellom en buss og en trailer, og i mars brant 35 mennesker i hjel da to busser kolliderte med en tankbil og tok fyr. Bussen skled på bensinen som hadde lekket fra tankbilen, og tok fyr. Flere passasjerer brant i hjel inne i bussen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt