54-åring arrestert for alpedrapene

Britisk politi har arrestert en mann i Surrey i forbindelse med de brutale drapene i de franske alpene i september i fjor. Den arresterte skal være broren til den drepte familiefaren, melder Sky News.

Fransk politi

Fransk politi voktet veien inn til området der de fire ble drept.

Foto: Alexis Moro / Ap

Den drepte familiefaren og broren hans skal ha vært uenige om farsarven. Den arresterte er mistenkt for å ha planlagt et drap, opplyser britisk politi, som ikke vil bekrefte om den arresterte er broren til Saad al-Hilli.

Mannen skal avhøres i løpet av mandagen og både britisk og fransk politi skal være til stede, melder BFM TV.

Skutt i hodet

Saad al-Hilli og kona hans Iqbal, fra Claygate i Surrey, hennes mor, Suhaila al-Allaf som bodde i Sverige samt en fransk syklist, Sylvain Mollier, ble skutt i Chevaline Annecy-sjøen i området Haute-Savoie øst i Frankrike.

Den britisk-irakiske familien var på campingferie i området. Parets to døtre overlevde angrepet, den eldste ble hardt skadd, mens den yngste gjemte seg i mange timer under den døde moren sin.

Minst 15 skudd ble avfyrt på åstedet, alle de fire ble skutt i hodet og påtalemyndigheten sa drapene bar preg av «ekstrem råskap».

Politiet håpet lenge at den eldste jentas forklaringer skulle gi dem bedre ledetråder i etterforskningen, men hun husket ikke stort fra angrepet.

Politiet mener den drepte syklisten var en mann som desverre kom til å være på feil sted til feil tid.

Mange drapsteorier

Bakgrunnen for drapene har vært et mysterium og politiet har jobbet ut i fra tre hovedteorier.

Surrey

Familiens hjem i Surrey.

Sykehus Grenoble

Politiet voktet sykehuset i Grenoble der den eldste søsteren fikk behandling etter angrepet.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / Afp

I forrige uke ba Surrey-politiet om hjelp til å finne en bil med britiske skilter som skal ha blitt sett i nærheten av åstedet.

Den firehjulsdrevne bilen skal ha blitt sett rundt tjue minutter før drapene ble begått.

Nå kan det altså se ut til at sporet om en arvestrid har brakt politiet nærmere en løsning i denne saken. Ifølge nettavisen «20 minutes» dreide striden seg om eiendommer i Frankrike, Sveits, Spania og Irak.

En annen teori som også har vært etterforsket er at den drepte Saad Al-Hilli skal ha hatt forbindelser til Saddam Husseins Baath-parti. Ifølge en nabo ble han overvåket i 2003.

Det ble også trukket fram at at den drepte jobbet i et satellittselskap med store forsvarskontrakter og at de blant annet drev med satelittkartlegging.

En britisk tidligere RAF-pilot var den første som kom til åstedet.


SISTE NYTT

Siste nytt