NRK Meny
Normal

39 skadet i togbrann i tunnel

39 personer ble brakt til sykehus med røykskader etter at et høyhastighetstog sporet av og tok fyr i en tunnel i Hokkaido, nord i Japan.

Video Togbrann i tunnel i Japan

NETT-TV: - Jeg trodde jeg skulle dø, sier en av passasjerene som kom seg uskadd ut av tunnelen som ble fylt av røyk da toget han satt i tok til å brenne fredag kveld.

Ekspresstoget begynte å brenne inne i tunnelen etter at deler av toget sporet av. Store mengder røyk spredte seg i tunnelen.

– Jeg trodde jeg skulle dø

39 passasjerer ble brakt til sykehus etter at de pustet inn røyken, noen av dem har også mindre brannskader. Ingen ble alvorlig skadet.

Ulykken skjedde ved 22-tiden fredag kveld, lokal tid.

– Det begynte å brenne og så kom det masse røyk. Det virket som om det kom fra sidene, fra utsiden av vinduene, sier en passasjer til japansk tv.

– Jeg trodde jeg kom til å dø, sier en annen passasjer, som er svart av sot i ansiktet etter at han har løpt ut av tunellen for å komme seg bort fra ilden og røyken.

Flyktet til fots ut av tunnelen

Selskapet som driver Hokkaido-jernbanen sier til japansk fjernsyn at røyken begynte å spre seg fra de bakre vognene på toget, og fylte etter hvert alle seks vognene.

De rundt 240 passasjerene måtte rømme til fots ut av den 685 meter lange tunnelen.

Myndighetene sier at en av vognene skal ha sporet av . Det er ikke kjent hva som er årsaken til avsporingen og brannen.

Politi og jernbanemyndigheter skal etterforske hendelsen for å finne ut hva som førte til uhellet som kunne gått så mye verre.

Togulykke i Japan

Jernbanemannskaper og brannfolk inspiserer tunnelen der et tog tok fyr fredag kveld for å finne ut hva som gikk galt.

Foto: JIJI PRESS / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt