Hopp til innhold

Opp mot 40.000 trenger bolig etter «Sandy» - bare i New York City

Mellom 30.000 - og 40.000 mennesker kommer til å trenge nye boliger i New York City alene etter «Sandy». Lavere temperaturer gjør at det haster.

Ødeleggelser New York

Vann blir pumpet ut av en bygning i East Village etter «Sandys» herjinger.

Foto: MARIO TAMA / Afp

Snart en uke har gått siden «Sandy» feide inn over New York, men først nå begynner amerikanske myndigheter å få oversikt over hvor stor skade stormen har forårsaket.

Myndighetene i New York City gikk søndag ut med tall som viser at man i New York City alene regner med at opp i mot 40.000 har fått boligene sine ødelagt i uværet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ødeleggelser Sandy

Familien Orange i sin leilighet i Brooklyn, New York. En av mange familier uten strøm etter stormen.

Foto: JOHN MOORE / Afp

Kulde skaper bekymring

Allerede nå har de nattlige temperaturene New York City begynt å krype ned mot null grader, noe som skaper bekymring.

– Det begynner å bli kaldt, og mennesker befinner seg i hjem som er ubeboelige. Vi har flere titusen mennesker som trenger boliger, sier New York-guvernør Andrew Cuomo.

Cuomo sa samtidig at det er bedring i forsyningen av brensel og drivstoff, men advarte samtidig mot at problemene vil vedvare ennå i flere dager.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ødeleggelser New York

Innbyggere venter på å få utdelt mat og vann i Brooklyn, New York.

Foto: MARIO TAMA / Afp

Flere enn hundre døde

Rundt 730.000 mennesker i delstaten New York er fortsatt uten elektrisitet, 130.000 av disse bor i New York City. I tillegg er rundt én million mennesker uten strøm i delstaten New Jersey. På det meste har rundt 6,5 millioner mennesker i SA vært uten strøm.

Innbyggerne i NYC må vente helt til 11. november før alle har fått tilbake strømmen, opplyste energiselskapet Consolidated Edison Inc. torsdag.

Flere enn hundre mennesker omkom i 15 amerikanske delstater og i Canada i stormen. Det er ventet at det vil koste flere titalls milliarder dollar å rydde opp etter den kraftige stormen.

Problemer for kollektivtrafikken

Også kollektivtransporten lider under skadene som uværet forårsaket for snart en uke siden, mye på grunn av massiv bensinmangel.

Biler står i lange køer ved bensinstasjoner som fortsatt er åpne, og folk oppsøker bensinpumper til fots for å fylle kanner med bensin. Fra lørdag er det også varslet bensinrasjonering, noe som innebærer at bilistene kun får fylle annenhver dag.

Hjelpemannskap jobber nå med å få skolene i brukbar stand. De skal etter planen åpne igjen mandag. Utstyr skal dessuten kjøres ut til lokaler som skal brukes under valget tirsdag.

SISTE NYTT

Siste nytt