NRK Meny
Normal

Opp mot 40.000 trenger bolig etter «Sandy» - bare i New York City

Mellom 30.000 - og 40.000 mennesker kommer til å trenge nye boliger i New York City alene etter «Sandy». Lavere temperaturer gjør at det haster.

Ødeleggelser New York

Vann blir pumpet ut av en bygning i East Village etter «Sandys» herjinger.

Foto: MARIO TAMA / Afp

Snart en uke har gått siden «Sandy» feide inn over New York, men først nå begynner amerikanske myndigheter å få oversikt over hvor stor skade stormen har forårsaket.

Myndighetene i New York City gikk søndag ut med tall som viser at man i New York City alene regner med at opp i mot 40.000 har fått boligene sine ødelagt i uværet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ødeleggelser Sandy

Familien Orange i sin leilighet i Brooklyn, New York. En av mange familier uten strøm etter stormen.

Foto: JOHN MOORE / Afp

Kulde skaper bekymring

Allerede nå har de nattlige temperaturene New York City begynt å krype ned mot null grader, noe som skaper bekymring.

– Det begynner å bli kaldt, og mennesker befinner seg i hjem som er ubeboelige. Vi har flere titusen mennesker som trenger boliger, sier New York-guvernør Andrew Cuomo.

Cuomo sa samtidig at det er bedring i forsyningen av brensel og drivstoff, men advarte samtidig mot at problemene vil vedvare ennå i flere dager.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ødeleggelser New York

Innbyggere venter på å få utdelt mat og vann i Brooklyn, New York.

Foto: MARIO TAMA / Afp

Flere enn hundre døde

Rundt 730.000 mennesker i delstaten New York er fortsatt uten elektrisitet, 130.000 av disse bor i New York City. I tillegg er rundt én million mennesker uten strøm i delstaten New Jersey. På det meste har rundt 6,5 millioner mennesker i SA vært uten strøm.

Innbyggerne i NYC må vente helt til 11. november før alle har fått tilbake strømmen, opplyste energiselskapet Consolidated Edison Inc. torsdag.

Flere enn hundre mennesker omkom i 15 amerikanske delstater og i Canada i stormen. Det er ventet at det vil koste flere titalls milliarder dollar å rydde opp etter den kraftige stormen.

Problemer for kollektivtrafikken

Også kollektivtransporten lider under skadene som uværet forårsaket for snart en uke siden, mye på grunn av massiv bensinmangel.

Biler står i lange køer ved bensinstasjoner som fortsatt er åpne, og folk oppsøker bensinpumper til fots for å fylle kanner med bensin. Fra lørdag er det også varslet bensinrasjonering, noe som innebærer at bilistene kun får fylle annenhver dag.

Hjelpemannskap jobber nå med å få skolene i brukbar stand. De skal etter planen åpne igjen mandag. Utstyr skal dessuten kjøres ut til lokaler som skal brukes under valget tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt