Hopp til innhold

Queens-innbyggere føler seg sviktet

Innbyggerne i noen av de verst rammede områdene av New York er frustrert over det de mener er manglende oppmerksomhet fra myndighetene.

Innbyggerne i noen av de verst rammede områdene av New York er frustrert over det de mener er manglende oppmerksomhet fra myndighetene.

NETT-TV: Queens-innbyggerne lurer på hvor hjelpen blir av.

Stormen «Sandy» har for lengst passert New York, og igjen står en by hvor samfunnet sakte er i ferd med å vende tilbake til hverdagen.

Men for noen oppleves arbeidet med å rydde opp ekstra langsomt.

På beina etter «Irene»

Nabolagene Breezy point og The Rockaways i Queens lå utsatt til ut mot Atlanterhavet da orkanen feide mot land.

Men også i Broad Channel er skadene etter «Sandy» tydelige.

Områdene ble også hardt rammet da orkanen «Irene» herjet for et drøyt år siden.

– Jeg har akkurat brukt 30.000 dollar på å reparere huset mitt, og nå er det borte, sier Mary Lou Innuzzi til tv-kanalen CBS.

En amerikansk senator sammenlignet ødeleggelsene i et nabolag i Queens med dem etter andre verdenskrig i London.

NETT-TV: – Queens ser ut som krigsområde.

Bare noen kilometer unna ligger nabolaget Breezy point hvor 111 hus ble rasert av en enorm brann som brøt ut da stormen herjet som verst tidligere denne uka.

Folk som har besøkt områdene i Queens beskriver det som et krigsområde.

– Har de glemt oss?

I kjølvannet av stormen og evakueringen har de kriminelle kommet på banen. Politiet i New York opplyser at 28 personer så langt er pågrepet for plyndring i området.

– Vi var ute av huset i to timer for å vaske klærne våre. På den tiden tok noen seg inn i to av leilighetene her med brekkjern. Men det var ingenting å stjele, forteller Kevin Christian som bor ved Broad channel.

Mens store pumpemaskiner tømmer undergrunnsbanen for vann og brukne grener ryddes bort i gatene på Manhattan, lurer innbyggerne i Queens på hvor hjelpen blir av.

– Det virker som om vi er det glemte samfunnet. Vi vet at Rockaway og Breezy er dårligere stilt enn oss, men har de glemt oss?, spør Maria Gillen som bor i Broad channel.

De foreløpige tallenes tale etter uværet er at 17 millioner mennesker nå oppholder seg i det som beskrives som katastrofeområder. Over hundre mennesker er drept, rundt 40 av dem hjemmehørende i New York.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt