NRK Meny
Normal

27 pågrepet etter skuddrama i Malmø

To kriminelle gjenger begynte å skyte mot hverandre i bydelen Rosengård sent mandag kveld. – Et under at ingen ble truffet, sier politiet.

Sperrebånd etter skyting i Malmø

Det er sett opp sperreband etter skytinga i går kveld.

Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Politiet har ikke fått melding om personskader, men 27 personer er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

Gjengmedlemmene skjøt mot hverandre i en bydelen Rosengård, i en bakgård ved Ramels väg sent mandag kveld. Det ble skutt både mot og fra leiligheter i et av byggene rundt bakgården, opplyser politiet til avisa Sydsvenskan.

– Jeg hørte først fire skudd, og så fire til like etter. Dette føles ikke bra i det hele tatt, det er ikke trygt her, sier en person som bor i området.

Laster Twitter-innhold

Det pågikk en omfattende politiaksjon i bydelen etter hendelsen. Tidligere på kvelden var det også skyting i samme bydel, men da mot en leilighet i en bygning i nærheten av Ramels väg.

Skyting fant også sted på søndag, men da mot en bygning der det bor en person som er utpekt som en kilde for politiet i etterforskingen av flere bombeeksplosjoner i Malmø i vinter.

Rosengård-bydelen er et belastet område som har slitt med sosiale problemer, ungdomsgjenger og opptøyer. En innvandrerandel på over 80 prosent har gjort til at bydelen har blitt kalt for «en ghetto».

Også tidligere i år har det vært skyteepisoder i Sør-Sverige. I januar ble en mann drept utenfor et kjøpesenter i Malmø, i begynnelsen av mars ble tre personer drept i Uddevalla og i mars ble to personer drept utenfor en kro i Göteborg, i det som politiet mener skal ha vært et hevnoppgjør etter drapene i Uddevalla.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt