23 fryktes døde i fergeulykke

Mer enn 20 personer fryktes omkommet etter at en Kenyansk ferge med 82 passasjerer kolliderte og sank utenfor øya Lamu søndag kveld.

Lamu, Kenya

Kenyansk politi leter etter overlevende ved øya Lamu utenfor Kenya etter at en passasjerferge kolliderte og sank.

Foto: STRINGER / Reuters

Passasjerfergen skal ha kollidert med et lasteskip, og overlevende sier at den lille fergen var overlastet med passasjerer da den kolliderte i mørket rundt klokken 21 søndag kveld, melder Reuters.

Sju bekreftet døde

Røde Kors i Kenya melder at sju av de 82 passasjerene er bekreftet omkommet. 25 ble reddet opp fra havet, mens 23 klarte å svømme i land.

Minst 15 overlevende er brakt til sykehus etter ulykken.

Abdalla Miraj, regionleder i Røde Kors Kenya, sier at minst 16 personer fortsatt er savnet.

Ble reddet med tre barn

Passasjerfergen hadde gått fra havn på Lamu kort tid før kollisjonen fant sted. Lamu er en populær turistdestinasjon både for Kenyanere og utenlandske turister.

– Like etter vi reiste fra øya traff fergen et annet fartøy og vannet strømmet inn. Jeg var om bord sammen med min kone og mine tre barn, og heldigvis ble vi alle reddet, sier overlevende Ali Bakari som var passasjer på ulykkesfergen.

– Seilte uten lys

– Båten var overfylt. Like før vi reiste var det en politimann om bord som forsøkte å stanse fergen fra å legge fra kai, men en ansatt om bord klarte å overbevise ham om at vi kunne seile, forteller Bakari til nyhetsbyrået Reuters.

Han la til at fergen heller ikke hadde noe særlig med lys.

– Alt vi hørte var lyden av kollisjonen, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt