Hopp til innhold

23-åring arrestert etter Manchester-angrep

Politiet i Manchester har arrestert en 22 år gammel mann etter bombeangrepet mot et konsertlokale i Manchester mandag kveld.

Manchester Arena

Flere enn 20 mennesker ble drept da en bombe ble detonert på Manchester Arena mandag kveld.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Det er foreløpig ikke kjent hva slags forbindelse politiet mener 23-åringen skal ha hatt til angrepet. 22 mennesker ble drept da en bombe ble utløst på en konsert med Ariana Grande mandag kveld.

Ifølge flere britiske medier ble 23-åringen pågrepet på morgenen tirsdag. Ved 15-tiden twitret Manchester-politiet at det var gjennomført ransakelse hos to andre personer. I tillegg melder de at det ble gjennomført en kontrollert sprengning i forstaden Fallowfield.

Laster Twitter-innhold

Raidet leilighet

Politiet i Manchester gikk tirsdag inn i en leilighet i bydelen Whalley Range. Veier inn i området er sperret av, melder The Guardian. Ifølge avisen mener man at gjerningsmannen bodde i en av leilighetene der. Boligene er nye og de fleste som bor der er flyktninger.

Britiske myndigheter kjenner identiteten til gjerningsmannen, men vil ikke gå ut med den.

– Politiet og sikkerhetstjenesten tror de kjenner gjerningsmannens identitet, men de kan på nåværende tidspunkt ikke bekrefte navnet, sa statsminister Theresa May i en pressebrifing. Tidligere på dagen hadde hun møtt regjeringens samordningsorgan for katastrofer og krisesituasjoner.

May sier også at politiet etterforsker om det er mulig at en større gruppe står bak angrepet.

IS hevder å stå bak

Politiet sa tidlig at de etterforsket dette som et terrorangrep.

Ved 14-tiden tirsdag sendte terrorgruppa IS ut en melding der den hevdet å stå bak angrepet. Ifølge IS var det utplassert en bombe i konsertlokalet.

Den antatte gjerningsmannen er død, og politiet tror han utførte selvmordsangrepet alene. Motivet, og hvorvidt han handlet alene eller som en del av nettverk, er fremdeles ikke bekreftet av etterforskerne.

Arrestasjon etter evakuering

I tillegg er en mann blitt arrestert ved et kjøpesenter i Manchester som ble evakuert. Denne arrestasjonen skal ikke ha hatt noe med bombeangrepet å gjøre, melder politiet i byen.

Arndale-senteret ble evakuert og vitner meldte at de hadde hørt et kraftig smell. Senteret ble imidlertid gjenåpnet etter kort tid.

SISTE NYTT

Siste nytt