19 døde i flystyrt i Nepal

Alle de 19 om bord mistet livet da et fly styrtet i Nepals hovedstad Katmandu fredag, opplyser politiet. Kort tid før styrten meldte piloten om problemer til tårnet.

Flyet fra Sita Air med 16 passasjerer og en besetning på tre, styrtet i nærheten av Katmandu flyplass.

Blant de omkomne var det tolv utlendinger, sju briter og fem kinesere, opplyser politiet.

Politimann ved flyvrak i Katmandu

POLITI ETTERFORSKER: Etter at brannen var slukket om politiet til stedet og startet etterforskning.

Foto: NAVESH CHITRAKAR / Reuters

– Flystyrten i hovedstaden vår tok livet av tolv utlendinger. De sju andre om bord var nepalesere, tre av dem besetningsmedlemmer. Alle sammen døde i styrten, sa polititalsperson Binod Singh til nyhetsbyrået AFP

Brannen som brøt ut i flykroppen ble etter styrten slukket, og politiet arbeider nå på stedet med undersøkelser.

Årsaken til ulykken var umiddelbart etterpå ikke kjent.

En talsperson for flyplassen opplyser imidlertid at flyet hadde meldt om problemer like før det styrtet.

Meldte om problemer like før

To minutter etter at flyet tok av fra flyplassen i Nepals hovedstad skal piloten ha meldt fra til tårnet på flyplassen om problemene.

– Det virker som besetningen forsøkte å snu for å lande igjen. Vi kan derimot ikke ennå slå fast om brannen i flyet var startet før styrten, sier talspersonen Ratish Chandra Suman ved Katmandu-flyplassen til nyhetsbyrået AP.

Flyet var et tomotors propellfly fra fabrikanten Dornier, og var på vei fra Katmandu til Lukla like ved Mount Everest på en rute for Sita Air da det styrtet.

Flyplassen melder også at meldingen flyet skal ha gitt gikk ut på at flyet hadde truffet fugler da det lettet, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Flygelederne oppdaget at flyet gjorde en del uvanlige manøvre rett etter avgang. Da de spurte piloten om det, fortalte han at flyet hadde truffet en fugl, sier Suman.

Alle de 19 om bord mistet livet da et fly styrtet i Nepals hovedstad Katmandu fredag, opplyser politiet. Kort tid før styrten meldte piloten om problemer til tårnet. Flyvraket var et inferno av flammer etter styrten.

VIDEO AV DEN DRAMATISKE BRANNEN: Se hvordan flyvraket var omsluttet av et inferno av flammer etter at styrten (foto: Reuters | video: AP).

Flyplasstalspersonen opplyser at det virker som flyet forsøkte å nødlande ved elvebredden ikke langt fra flyplassen, men at det gikk galt og flyet tok fyr.

Mange utlendinger reiser med denne flyruten for å komme seg til området rundt verdens høyeste fjell. De tilreisende går i fjellene, bestiger større og mindre fjelltopper og høsten ansees for å være den beste perioden å besøke området.

«Svart boks» etter flystyrt i Nepal

«SVART BOKS»: Flyets dataopptaker er funnet etter styrten. Boksen er en av de to boksene som ofte om tales som flyets to «svarte bokser», men som i virkeligheten er signaloransje for å lettere kunne finnes etter ulykker.

Foto: NAVESH CHITRAKAR / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt