165 arbeidere i gruvebrann

Dagskiftet var på jobb på 800 meters dyp da det begynte å brenne i en gruve i Dalarna i Sverige. Brannen startet i en søppelkonteiner med plast.

GARPENBERG

(Arkivbilde) Det er ikke klart hva det er som brenner inne i gruven.

Foto: Jack Mikrut / TT NYHETSBYRÃ…N

Det ble slått alarm ved nitiden tirsdag morgen om at det brant i gruven ved Garpenberg.

Ifølge selskapet Boliden var det 165 mennesker i gruven.

Innsatsleder Stefan Lundquist i Avesta kommune sa til NRK at det var en søppelkonteiner med plast nede på 800 meters dyp som begynte å brenne.

Redningstjenesten opplyser at det finnes redningskamre der arbeiderne kan søke tilflukt og der man skal kunne oppholde seg i sikkerhet i mange timer.

– I gruven er det redningskamrene der arbeiderne kan oppholde seg også når det er røyk i gruven, sier lederen av redningstjenesten, Mats Jansson. I kamrene er det blant annet oksygenmasker.

Alle reddet ut

Etter to timers innstats var det hele over.

– Samtlige medarbeidere som befant seg under jorden er evakuert. Brannen er også slukket, sa presseansvarlig i gruveselskapet Boliden Marcela Sylvander til NRK.

– Hvordan oppsto brannen?

– Vi har fokusert på å få opp alle medarbeidere og har konsentrert oss om slukningsarbeidet. Nå gjør vi utredningsarbeidet for å finne årsaken til brannen, sier Sylvander.

Hun sier det ikke er rapportert om noen skadde.

Alle gruvearbeiderne er nå samlet på ett sted der de blir tatt hånd om.

Gruva, som ligger i Garpenberg i Dalarna, er den eldste gruva som fortsatt er i drift i Sverige, ifølge fagbladet Fokus Gruvindustrin.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt