NRK Meny
Normal

– Noen ble brent levende, andre hakket med machete

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Minst 16 mennesker er drept og flere titalls skadet i etnisk motivert vold i det vestafrikanske landet Guinea. – Noen ble brent levende, andre ble hakket med machete, sier en lege til AFP.

Volden brøt ut mandag da vakter fra Guerze-stammen på en bensinstasjon drepte en mann fra den etniske Konianke-gruppen de beskylte for å stjele bensin.

Deretter brøt det ut hevnangrep mellom gruppene. Også igår var det kamper. I dag har sikkherhetsstyrker blitt utplassert i byen N'Zerekore der kampene fant sted.

Til nå er det meldt om minst 16 drepte og 80 skadde i opptøyene, melder myndighetene i landet. Og drapene er svært brutale.

– Noen ble brent levende, andre ble hakket med machete. Vi er ikke i stand til å ha kontroll over situasjonen. Dette er mer enn vi kan klare, sier Francois Lamah, en lege i N'Zerekore, til nyhetsbyrået AFP.

Presidenten fordømmer volden

I går gikk president Alpha Conde ut på nasjonalt fjernsyn og ba begge sider om å roe gemyttene.

– Jeg vil kondolere til ofrenes familier og fordømmer disse handlingene, sa Conde.

– Jeg vil forsikre hele nasjonen, og spesielt innbyggerne i N'zerekore, om at regjeringen har gjort ethvert mulig tiltak for å sikre sikkerheten til folket og deres eiendom.

Frykter vold fram mot valget

Guinea er et svært mineralrikt land og grenser til Liberia, Elfenbenskysten og Sierra Leone, som alle fremdeles forsøker å komme seg på beina etter blodige borgerkriger.

I 2010 ble makten i landet for første gang overført på demokratisk vis, og 24. september skal de holdes parlamentsvalg i landet.

Nå hersker frykten for etnisk vold i Guinea.

– Alt er stengt: markedet, banker, butikker. Folk holder seg innendørs, sier innbygger i N'zerekone, Ousmane Balde, til nyhetsbyrået Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt