NRK Meny
Normal

13 sivile drept i Afghanistan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

13 personer ble drept da en minibuss med afghanske flyktninger eksploderte lørdag. Minst elleve av dem tilhørte samme familie.

Minibussen skulle returnere fra Pakistan, og kjørte gjennom den lille provinsen Zabul i Sør-Afghanistan da en veibombe eksploderte.

– En sivil minibuss ble truffet av en veibombe i Zanzir-området i Sharmulzayi-distriktet i Zabul-provinsen, sier Afghanistans innenriksminister i en pressemelding.

Fra samme familie

– 13 personer, inkludert fire kvinner og to barn, ble drept i eksplosjonen, bekrefter den afghanske innenriksministeren.

Minst elleve av de drepte tilhørte samme familie. Alle i minibussen var afghanske flyktninger.

Området eksplosjonen skjedde i ligger på grensa til Pakistan, der det Taliban-styrte militæret skjuler seg mellom angrepene i Afghanistan.

– De kjørte gjennom grenseområdet i Zabul på vei til Ghazni-provinsen fra Pakistan, forteller provinsens viseguvernør Mohammad Jaan Rasulyar til AFP.

2777 sivile drept

Ingen har så langt sagt at de står bak bombeangrepet, men opprørere fra Taliban antas å stå bak.

Veibomber plantet av Taliban har tatt mange sivile liv i Afghanistan de siste ti årene. Ifølge FN ble 2.777 sivile afghanere drept i landet i fjor, det høyeste tallet siden krigen startet i 2001.

LES: 225.000 døde i USAs kriger

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt