NRK Meny
Normal

13 immigranter druknet like før de nådde land i Italia

Bare en kort svømmetur fra stranden like ved den italienske byen Scicli på Sicilia druknet i natt 13 afrikanske immigranter.

13 immigranter druknet like utenfor Scicli i Italia

En prest ba for de 13 immigrantene som druknet like utenfor stranden på Scicli i Italia.

Foto: Ap

Den korte svømmeturen fra båten og inn til land ble for lang for de 13 afrikanerne.

150–200 om bord

– Vi fant 13 døde, mens vi klarte å redde noen som nå er sent til sykehus, forteller borgermesteren i Scicli, Franco Susino til SkyTG24.

På bilder som nå er frigitt ligger de 13 på rekke og rad på stranden. Totalt skal det ha vært mellom 150 og 200 mennesker om bord på båten i den lille åpne båten, da den etter signede skal ha fått problemer i det dårlige været.

13 immigranter druknet da denne båten fikk problemer

Båten som mellom 150–200 immigranter forsøkte å ta seg til Italia med ligger ved stranden i Scicli.

Foto: Ap


Immigrantene, mange av dem barn, skal da ha hoppet over bord og forsøkt å svømme i land. Det fleste klarte strabasene, men ikke alle.

– Disse menneskene blir behandlet som dyr, sier Susino.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA er nå to av mannskapet arrestert i forbindelsen med ulykken, mistenkt for menneskesmugling.

22.000 immigranter

Dette er ikke første gang Italia rammes av en slik ulykke. I august i år druknet seks egyptere mens de forsøkte å komme i land på Sicilia. Og så langt i år har 22.000 immigranter kommet til Sør-Italia, det er mer en tre ganger så mange som året før.

Samtidig som de 13 østafrikanerne døde utenfor Scicli ble 107 nigerianere og ghanesere reddet ved havnen i Trapani, også det på Sicilia. Mens det for under en måned siden ble reddet 700 båtflyktninger i fire småbåter utenfor den samme øya.

I 2011 mistet anslagsvis 1.500 mennesker livet i sitt forsøk på å krysse Middelhavet, mange av dem forsøkte å unnslippe uroen som preget nordafrikanske land under den såkalte arabiske våren.

I 2012 ble antall døde beregnet til drøyt 300 mennesker.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt