105 døde flyktninger skylte i land

Utenfor kysten av Libya har de så langt funnet 105 døde flyktninger etter at to båter på vei over Middelhavet sank torsdag. Rundt 200 personer er reddet, men like mange fryktes å ha druknet.

Sunken båt ved havna Zuwara

En sunken båt med flyktninger ble dratt i havn ved byen Zuwara i Libya i går. Det skal ha vært 500 personer om bord, og 200 av disse fryktes omkomne.

Foto: Mohamed Ben Khalifa / Ap

I går ble det kjent at to båter med flyktninger var fryktet sunket utenfor byen Zuwara i Libya. Rundt 500 personer skal ha vært om bord i båtene og flere av flyktningene skal ha blitt fanget under dekk.

For kort tid siden ble 82 menneskekropper skylt i land like i nærheten.

Eiendeler til en av de omkomne

Dette er noen av eiendelene som ligger igjen etter omkomne fra båten som sank utenfor Libyas kyst i går. Det skal stort sett ha vært afrikanere om bord i båten som var på vei mot Italia.

Foto: HANI AMARA / Reuters

Likposer på rekke og rad

En fotograf fra Associated Press forteller at myndighetene nå jobber med å få kroppene opp av vannet. Minst et av ofrene skal ha hatt på seg en redningsvest.

– De drar kroppene opp av vannet, putter dem i likposer og stabler dem bortover havna, forteller fotografen til Ap.

– Rundt 100 personer skal fortsatt være savnet, sier en kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Zuwara er en av de store havnene for båtsmuglere som tilbyr flyktninger den livsfarlige turen over havet til Italia.

Likposer ved havna i Libya

Hjelpearbeidere jobber hardt for å hente de døde kroppene opp av vannet. Likposene ligger på rekke og rad bortover havna.

Foto: Mohamed Ben Khalifa / Ap

Rekordhøyt tall

Antallet asylsøkere og flyktninger som har krysset Middelhavet i år har passert 300.000, opplyser FN i dag. I hele 2014 var tallet 219.000.

Mer enn 2.500 personer har omkommet i forsøket. Dette inkluderer ikke de 200 personene som nå er fryktet å ha omkommet fra disse båtene.

I 2014 var det 3.500 som døde eller forsvant i Middelhavet.

SISTE NYTT

Siste nytt