Hopp til innhold

10 drept i skyting på supermarked i Colorado

10 mennesker ble drept da en bevæpnet mann åpnet ild i et supermarked i Boulder i den amerikanske delstaten Colorado. Én av de drepte var politimannen som først kom til stedet.

Politifolk utenfor King Soopers i Boulder i Colorado

Politifolk utenfor matbutikken der ti mennesker ble drept i Boulder i Colorado i USA.

Foto: David Zalubowski / AP / NTB

En mann er arrestert som mistenkt for skytingen. Han skal ha vært utstyrt med en rifle. Noe motiv er ikke oppgitt.

Skytingen skjedde i og utenfor matbutikken King Soopers som ligger i Table Mesa-bydelen i Boulder.

Politisjefen i Boulder, Maris Herold, sier at den drepte politimannen, Eric Talley (51), var den første som kom til åstedet etter at de første meldingene om skyting kom. Hun sier både Talley og politifolkene som kom etter ham, alle opptrådte heroisk.

Politiet i Boulder har ikke gitt opplysninger om hvem de ni andre ofrene er. De sier de trenger tid til å identifisere dem og varsle pårørende.

Herold sier at den mistenkte er skadet, og at han er i politiets varetekt, men hun ga ingen detaljer om motivet. Hun sier etterforskningen vil ta fem dager.

Et enormt oppbud av tungt bevæpnet politi preget stedet i flere timer etter den første meldingen om skyting kom rundt klokka 14.30 lokal tid. Først ved 3.30-tida i natt norsk tid, bekreftet politiet tallet på dødsofre.

I over fem timer var situasjonen uavklart, og det ble meldt om en «aktiv skytter». Hele området rundt butikksenteret var fullt av politifolk, blålys og pansrede kjøretøyer.

Mann ført bort i håndjern

TV-bilder fra stedet viste en hvit mann som blir ført bort i bare undertøyet av politiet. Han hadde blod rennende nedover den ene benet og var påsatt håndjern. Han ble kjørt vekk fra stedet i sykebil. Politiet opplyser at han fikk behandling på et lokalt sykehus.

Ifølge politiet var det ikke flere skadde, og de bekrefter at den siktede er skadd, men de har ikke direkte bekreftet at mannen som ble ført bort, var den mistenkte riflemannen.

Politifolk utenfor supermarked i Boulder i Colorado der det er meldt om skyting

Den drepte politimannen var den første som kom til stedet. Kort tid etter strømmet store styrker til. I fem timer var det uklart om det var flere skyttere.

Foto: Reuters TV

Kommandør Kerry Yamaguchi i Boulder-politiet sier at den arresterte ikke er avhørt og at politiet ikke vet hva som er motivet for skytingen. Han sier det ikke er klart om den mistenkte har tilknytning til matbutikken.

Ifølge Boulder-politiet er etterforskningen i gang, og kriminalteknikere arbeider inne i supermarkedet.

Politiet understreker at nærmere detaljer ikke blir gitt før familiene til ofrene er underrettet.

Det er satt opp et eget pårørendesenter hvor folk som savner sine kan henvende seg. Politiet ber også vitner om å melde seg.

Politifolk og politisperring utenfor supermarkedet King Soopers i Boulder.

Politifolk og politisperring utenfor supermarkedet King Soopers i Boulder.

Foto: David Zalubowski / AP / NTB

I over fem timer var situasjonen uavklart, og det ble meldt om en «aktiv skytter». Hele området rundt butikksenteret var fullt av politifolk, blålys og pansrede kjøretøyer.

To masseskytinger på én uke

Dette er den andre masseskytingen i USA på én uke. I Atlanta ble åtte mennesker drept 17. mars. Det hvite hus bekrefter at president Joe Biden er orientert.

Boulder ligger like nordvest for delstatshovedstaden Denver. Området har vært preget av flere masseskytinger som skapte store overskrifter. I 2012 skjøt og drepte en mann 12 mennesker og skadet 58 under en kinopremiere i Aurora, rett vest for Denver.

Den mest kjente masseskytingen i USA, Columbine-massakren, skjedde sørvest for Denver i 1999. To elever ved Columbine High School skjøt og drepte tolv andre elever og en lærer, og ytterligere 21 ble skadet.

Hørte skyting, alle løp

En mann som var i butikken fortalte til TV-stasjonen ABC News at han hørte et kraftig smell, og så ett til. Da det smalt for tredje gang, begynte alle å løpe, sa mannen.

Vitner har fortalt til nyhetsbyrået Associated Press at de har sett flere mennesker ligge på bakken på parkeringsplassen utenfor butikken og også inne i butikken, men det er altså ikke bekreftet hvor mange som er døde.

TV-bilder fra stedet viser at noen av vinduene i butikken er ødelagt. Bilder viser en rekke politikjøretøy og mange tungt bevæpnede politifolk utenfor. Minst tre helikoptre landet på taket av bygningen der supermarkedet ligger.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt