Hopp til innhold

Åtte drept i massasjestudioer i USA

En 21 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for å ha drept åtte kvinner i massasjesalonger i Georgias delstatshovedstad Atlanta.

En av de drepte blir ført ut av et massasjestudio i Atlanta, Georgia. En 21 år gammel person er arrestert for drapene.

En av de drepte blir ført ut av et massasjestudio i Atlanta, Georgia. En 21 år gammel mann som er mistenkt for drapene er arrestert.

Foto: ELIJAH NOUVELAGE / AFP

Fem personer ble skutt i en asiatisk massasjesalong i Atlanta-forstaden Woodstock. To av disse ble erklært døde på stedet, mens de øvrige ble sendt på sykehus. Der døde to av dem. Det sier Jay Baker, som er talsmann for politiet i Cherokee fylke til CNN.

Fire andre er funnet døde i to salonger som ligger vis-à-vis hverandre i Atlanta. De to salongene ligger om lag fem mil sør for salongen i Woodstock. Skytingen der skal ha funnet sted rundt en time senere.

Baker sier Cherokee-politiet tror den pågrepne mannen også står bak skytingen i Atlanta.

Atlantas ordfører Keisha Lance Bottoms

Ordfører i Atlanta, Keisha Lance Bottoms, sier hun tror den mistenkte gjerningsmannen kunne ha drept flere hvis han ikke hadde blitt arrestert raskt.

Foto: Megan Varner / AFP

– Kunne drept flere

Politiet opplyser at de anholdt den mistenkte 21 åringen om lag 24 mil sør for Atlanta etter en politiaksjon. Bilen til den pågrepne skal ha blitt observert gjennom videoovervåkning, skriver Washington Post.

Dette kunne ha blitt mye verre, sa Atlantas ordfører Keisha Lance Bottoms på en pressekonferanse onsdag. Det skriver blant andre CNN.

Hun sa at den mistenkte trolig var på vei til Florida for å drepe flere mennesker. Hun knyttet dette til det hun hadde hørt fra etterforskningen.

Den mistenkte er fra byen Woodstock. Han skal ifølge politiet har sagt i avhør at han har besøkt massasjesalonger tidligere. Han skal også ha karakterisert seg som «sexavhengig» i disse avhørene, skriver nyhetsbyrået AP.

John and Barbara Hayes la ned blomster utenfor massasjeklinikken der drapene ble begått

Ekteparet John and Barbara Hayes la ned blomster utenfor massasjesalongen i Atlanta for å vise de drepte kvinnene respekt.

Foto: VIRGINIE KIPPELEN / AFP

Ut over dette ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på motivet for drapene.

Politiet understreker også at de så langt ikke kjenner til om det ble solgt sex i de massasjesalongene som ble angrepet.

Fortsatt jobber politiet med å bekrefte om 21-åringen står bak alle drapene. I en uttalelse fra politiet heter det at bilder fra overvåkningsvideoer tyder på at det var den arresterte 21-åringen som angrep massasjesalongene i både Woodstock og Atlanta.

Frykt for hatkriminalitet

Interesseorganisasjoner har allerede reagert på drapene. De frykter at amerikanere med asiatisk opprinnelse er ekstra utsatt for vold og drap.

Laster Twitter-innhold

Rodney Bryant, som er sjef for Atlanta-politiet, sier alle ofrene i byen er kvinner og at «det ser ut til at de er asiatiske». Av de åtte drepte kvinnene hadde seks asiatisk bakgrunn, opplyser politiet onsdag kveld, norsk tid, til CNN.

I en uttalelse sier politiet at de så langt i etterforskningen ikke vil karakterisere det som skjedde som hatkriminalitet.

Selv skal den mistenkte 21-åringen ha sagt i avhør at drapene ikke var rasistisk motivert.

Det føderale politiet FBI er også involvert i saken.

SISTE NYTT

Siste nytt